Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.01.2018

"Pali" preprodavci sandučića: Uhapšeni "poštari" iz Srbije

Uhapšeno pet prevaranata iz Srbije, navodno radnika "Pošta Srpske". Oštetili građane širom RS, kojima su prodavali sandučiće

Večernje novosti subota, 13. januar 2018.  |  O. MATAVULj

PET državljana Srbije uhapšeno je u Banjaluci zbog sumnje da su prevarili na desetine građana širom Srpske kojima su prodavali poštanske sandučiće, lažno se predstavljajući kao radnici "Pošta Srpske".

Kako je potvrđeno za "Novosti", uhapšeni su Petar Vasić (26), Darko Bebić (31), Stevan Milovanović (31), Nikola Leković (29) i Bojan Milinković (31), svi iz Valjeva. Oni su se građanima lažno predstavljali kao poštari i ubeđivali ih da neće dobijati poštu ukoliko od njih ne kupe nove sandučiće.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da se osumnjičenima na teret stavlja da su počinili krivična dela prevare, lažno predstavljanje i falsifikovanje isprave, a tačan broj oštećenih se još utvrđuje.

- Osumnjičeni su se od sredine decembra do 11. januara u Banjaluci lažno predstavljali kao radnici Pošte i Telekoma i prodavali poštanske sandučiće po ceni od 20 do 30 maraka. Prilikom hapšenja pronađeno je i oduzeto 18 poštanskih sandučića, kao i blanko overene priznanice i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz - rekla je Markanovićeva.

PROČITAJTE JOŠ - Sa lažnom diplomom predavao na brojnim univerzitetima

Ona kaže da su lažni poštari kupcima čak izdavali račune za kupljenu robu, na koje su udarali pečate preduzeća iz Brčkog koje već dve godine ne radi i ne bavi se tom delatnošću. Nezvanično saznajemo da se radilo o pečatima firme "Fiksna telefonija" d.o.o. Brčko, kojoj su od 2016. godine blokirani računi i preko nje se uopšte nije moglo poslovati.

Građani Banjaluke nisu jedini bili na meti prevaranata, jer je identičan scenario viđen u Višegradu, Sarajevu, kao i u nekoliko drugih gradova širom Srpske. Zasad nije poznato da li iza toga stoji uhapšena petorka, ali će to svakako biti predmet dalje istrage. Osumnjičeni državljani Srbije nakon kriminalističke obrade predati su Službi za poslove sa strancima BiH i najverovatnije će biti deportovani.

UPOZORENjE

NA prevarante su upozoravali iz "Pošta Srpske", gde su potvrdili da su policiju obavestili o pojavi lažnih poštara. U pošti pojašnjavaju da je po zakonu svaki poslovni i stambeni objekat dužan da ima sandučić, ali ga ne mora kupiti od "Pošta Srpske".


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Banjaluka Valjevo

©2018 Netmark d.o.o.