Arhiva » Vesti » Auto blog 14.01.2018

2019 Chevrolet Silverado

Auto blog nedelja, 14. januar 2018.

Obeležavajući 100 godina svog pick-up nasleđa, Chevrolet je prošlog meseca na Texas Motor Speedway-u prikazao i novi Silverado (modelske godine 2019), ali tada nije objavio mnogo detalja. Sada je ovaj model i zvanično predstavljen novinarima u Detroitu, uz objavljivanje više informacija.

Kako bilo, u odnosu na dosadašnji model novi Silverado karakterišu novi, agresivniji stajling prednjeg dela i laganija konstrukcija, uz najavu iz Chevroleta da je vozilo bolje nego ikada.

Konkretnije, iako je 2019 Silverado za 41 mm duži od prethodnika (ima i 100 mm duže međuosovinsko rastojanje), vozilo je čak 204 kg lakše, što je između ostalog zasluga elemenata napravljenih od aluminijuma (hauba, vrata...).

Od motora se pominju 5,3 i 6,2 litarski V8 benzinci, kao i 3,0 litarski šestocilindrični Duramax dizelaš, pri čemu će dizelaš i veći benzinac biti dostupni i sa potpuno novim 10-stepenim automatskim menjačem.

Takođe, u gami će se naći i LT Trailboss verzija sa off-road opremom, 25 mm višim klirensom, Rancho amortizerima i 18-inčnim alu točkovima sa Goodyear Duratrac off-road gumama.

Sve u svemu, u Chevroletu navode da je 2019 Silverado snažan i moderan, ali i odmah prepoznatljiv kao Chevroletov kamionet.

Ivan Mitić - Auto.blog.rs


Objavljeno na sajtu autoblog.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Chevrolet

©2018 Netmark d.o.o.