Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 14.01.2018

Brnabić očekuje prljavu kampanju

Danas 14.01.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da če, uprkos tome što nije član SNS, učestvovati u kampanji za beogradske izbore, ali je predvidela da će kampanja biti izuzetno prljava i da se neće birati sredstva, "jer mi imamo rezultate koji su… »

Vučić domaćin Abeu

Danas 14.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin delagaciji Japana koju će predvoditi premijer Šinzo Abe tokom zvanične posete Srbiji u ponedeljak, 15. januara. Prema programu posete, svečani doček za japanskog premijera biće organizovan ispred… »

Živković: I ćutanje oko RTS-a je odgovor

Danas 14.01.2018
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da opozicija, koja je podnela Radio televiziji Srbije (RTS) i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve za poštovanjem zakona i medijskih standarda, nije dobila nikakav odgovor. On je… »

Šutanovac: Razvoj umesto propadanja

Danas 14.01.2018
Uspeh je jedino smena Vučićevog režima, Malog i Vesića, i mi ćemo učiniti sve da dođe to toga, izjavio je za Blic predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac, povodom beogradskih izbora, i naglasio da "demokrate ulaze u svaku utakmicu da… »

Tasovac: Bolje da te ujede gnu, nego da te zove Vučić

Danas 14.01.2018
Direktor Beogradske fiharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac pamti saradnju sa Aleksandrom Vučićem po tome šta je sve naučio od njega, i to ne samo o politici, ali i po tome "da je bolje da te gnu ujede, nego da ne… »

LSV: Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

Danas 14.01.2018
Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike državnih organa Republike Srbije da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji. Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše… »

Hasani za razmenu teritorija sa Kosovom

Danas 14.01.2018
Narodni poslanik u Skupštini Srbije iz redova Partije za demokratsko delovanje (PDD), koja predvodi lokalnu vlast u Bujanovcu, Fatmir Hasani veruje da bi ogromna većina Albanaca na jugu Srbije bila za razmenu teritorije sa Kosovom. Zamenik predsednika… »

Trajković: Srbi uklonjeni iz dijaloga

Danas 14.01.2018
Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković smatra da mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije suštinski nije rekao ništa drugačije od onog što je poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej uputio vernicima kroz Božićnu poslanicu. Za… »

Senat SAD: Maligni uticaj Rusije u Srbiji

Danas 13.01.2018
Srbija je važna država regiona, imajući u vidu geografski položaj i komplikovanu nedavnu istoriju posle raspada Jugoslavije. Nema sumnje da se suočava sa pritiscima "sedenja na dve stolice" i bez značajne odbrane ruska propaganda će nastaviti da… »