Izvor: Radio 021 arhiva vesti 14.01.2018

Skype testira nove "privatne razgovore" s end-to-end enkripcijom

Radio 021 14.01.2018
Kompanija Microsoft počela je testiranje end-to-end enkripcije razgovora između korisnika Skypea, koristeći Singal Protocol organizacije Open Whisper Systems. Microsoft je najavio eksperimentalnu opciju nazvanu "Private Conversations" (privatni… »

VIDEO: Snima se nastavak filma i serija "Snowpiercer"

Radio 021 14.01.2018
Reditelj Bong Đun-Ho i producent Park Čan-Vuk već dve godine rade na televizijskom nastavku filma "Snowpiercer". Premisa će ostati ista – voz tutnji u nedogled kroz predele okovane ledom nakon apokalipse, a putnici su jedini preživeli predstavnici… »

Nepoznavanje zakona kao spas od krivične ili prekršajne odgovornosti

Radio 021 14.01.2018
Nepoznavanje zakona i prava nekada nas može spasiti prekršajne i krivične odgovornosti, a nekada nam može naneti i veliku štetu. Zavisi od situacije. Pravilo "Ignorantia legis non excusat" – "Nepoznavanje prava ne opravdava" dugo je važilo u… »

VIDEO: Jezero "Gruner See" svake godine "proguta" mali park

Radio 021 14.01.2018
Piroda je puna neverovatnih lepota, a jedno od njih je jezero "Gruner See" u Austriji u blizini mesta Tragov. Ovo malo jezero iz godine u godinu izvodi zanimljiv prirodni trik. Tokom leta jezero "Gruner Ze" bukvalno "proguta" mali prirodni park koje… »

Dostupan Messenger za decu do šest godina

Radio 021 14.01.2018
Aplikacija Messenger, namenjena deci do šest godina, kako bi se dopisivala uz kontrolu roditelja, dostupna je za preuzimanje. Messenger Kids je aplikacija koja je prvobitno predstavljena za iPhone, a sad je u SAD dostupna i kroz Amazon i Android… »

Najčudniji običaji venčanja

Radio 021 14.01.2018
Venčanje mnogima predstavlja mešavinu svetih obećanja u crkvi i zabave do zore koja obično sledi. Širom sveta, međutim, postoje razni običaji koji bi nas verovatno naterali da još jednom razmislimo o tome koliko smo stvarno spremni na brak - od… »

Hleb ubuduće samo od kvalitetnije pšenice

Radio 021 14.01.2018
Vlada Srbije usvojila je pravilnik o klasifikaciji pšenice koji predviđa da se samo visokokvalitetno zrno te žitarice može koristiti za ljudsku ishranu. Kako piše "Blic", razlog za donošenje ovakvog dokumenta leži u činjenici da se na srpskom… »

Ed Širan i Dua Lipa favoriti za Brit nagradu

Radio 021 14.01.2018
Pevač Ed Širan koji je nedavno izdao treći album i mlada pevačica Dua Lipa favoriti su za britansku muzičku nagradu Brit osvojivši najviše nominacija. Širanov album "Divide", koji je rasprodat u Velikoj Britaniji, nominovan je za najbolji… »

VIDEO: Reč "shithole" na Trampovom hotelu u Vašingtonu

Radio 021 14.01.2018
Američki predsednik Donald Tramp izazvao je brojne reakcije zbog navodne izjave koju je dao na sastanku u Beloj kući, iza zatvorenih vrata, a jedna od tih reakcija reflektovala se, odnosno projektovala, na njegovom hotelu u Vašingtonu. Tramp je… »

Neki letovi danas traju duže nego pre 50 godina

Radio 021 14.01.2018
Putovanje avionom od Njujorka do Hjustona danas traje oko četiri sata. Isto to putovanje, davne 1973, trajalo je nešto više od dva i po sata. Ovo nikako nije usamljen slučaj, pa se postavlja sledeće pitanje: Kako to da u vreme sve većeg tehnološkog… »