Izvor: Radio 021 arhiva vesti 14.01.2018

Amerikanac albanskog porekla novi lider Islamske države

Radio 021 14.01.2018
Jedan od novih lidera takozvane Islamske država je sin albanskih imigranata koji je živeo u SAD, objavio je američki časopis "Atlantik". Amerikanac albanskog porekla Zulfi Hodža je visoki komandant u takozvanoj Islamskoj državi zadužen za… »

Potpuno potonuo iranski naftni tanker, nema nade za preživelima

Radio 021 14.01.2018
Iranski naftni tanker, koji se pre nedelju dana zapalio posle sudara s kineskim plovilom kod obale Šangaja, danas je potonuo, a zvaničnici navode da nema nade da su nestali članovi posade preživeli. Šef Iranske pomorske agencije Mahmud Rastad rekao… »

Ubici taksiste i sveštenika povećana kazna na 35 godina zatvora

Radio 021 14.01.2018
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za pet godina zatvorsku kaznu Miroslavu Matiću i pravosnazno ga osudio na 35 godina zatvora. Matić je osuđen zbog ubistva taksiste Ćire Treneskog i sveštenika Miroslava Čvorovića prošle godine u Glogonjskom… »

Lovac slučajno upucao i usmrtio muškarca u Mirijevu

Radio 021 14.01.2018
Muškarac star 75 godina preminuo je jutros posle nesreće u lovu u beogradskom naselju Mirijevo. Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, jutros oko 10 časova, 75-godišnjeg muškarca slučajno je upucao lovac star 77 godina. Prema rečima portparolke Hitne… »

Većina Grka ne želi termin "Makedonija" u bilo kojem rešenju

Radio 021 14.01.2018
Većina Grka ne želi da termin "Makedonija" bude upotrebljen u bilo kakvom rešenju u dugoročnom sporu oko imena bivše jugoslovenske republike, rezultati su poslednjih anketa. Prema rezultatima istraživanja anketne agencije "Mark" za list "Porto… »

Premijer Japana sutra u poseti Srbiji

Radio 021 14.01.2018
Premijer Japana Šinzo Abe i delegacija japanskih privrednika počinju sutra posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i drugim zvaničnicima. Abe je prvi japanski premijer koji dolazi u… »

Nova godina, novi slučajevi porodičnog i nasilja prema ženama

Radio 021 14.01.2018
Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević kaže da je od početka godine bilo nekoliko slučajeva nasilja, u kojem je ubijena jedna devojka i slučaj porodičnog nasilja kada je nasilnik izvršio samoubistvo. Vesna Stanojević je gostujući… »

Živković: Pobedili smo Miloševića i u gorim uslovima

Radio 021 14.01.2018
Moramo i u ovom stanju, koje je teško i opasno za opoziciju da se borimo za interese građana, jer smo pobedili Miloševića i u gorim uslovima, kaže predsednik Nove stranke Zoran Živković. Opozicija je podnela Radio televiziji Srbije i Regulatornom… »

Šutanovac o "Listi protiv Vučića", Brnabić očekuje prljavu kampanju

Radio 021 14.01.2018
Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da se na beogradskim izborima bira tim koji može da napravi promene, a ne pojedinac. Šutanovac je u intervjuu za Blic rekao da koalicija koja ga je kandidovala… »

Zakerberg će izgubiti tri milijarde dolara zbog velike promene na Facebooku

Radio 021 14.01.2018
Nakon što je u četvrtak objavljeno da se Facebook vraća u staro izdanje, odnosno da ćemo na news feedu opet gledati objave prijatelja, a ne plaćene oglase, deonice Facebooka su već u petak pale za gotovo pet odsto, piše Independent. Forbes je… »