Arhiva » Vesti » Radio 021 14.01.2018

Šutanovac o "Listi protiv Vučića", Brnabić očekuje prljavu kampanju

Lider Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac izjavio je da se na beogradskim izborima bira tim koji može da napravi promene, a ne pojedinac.

Radio 021 nedelja, 14. januar 2018.  |  Beta, Alo

Šutanovac je u intervjuu za Blic rekao da koalicija koja ga je kandidovala ima stručnjake koji će od glavnog grada ponovo napraviti grad budućnosti.

"Uložićemo veliku energiju da građanima predstavimo naša rešenja i naš tim, za koji već sada mogu da kažem da je najbolji. Naša koalicija kandiduje čitav tim stručnjaka koji će od Beograda napraviti ponovo grad budućnosti", rekao je Šutanovac.

Šutanovac, koji je kandidat DS i Nove stranke za gradonačelnika, naveo je da je najvažnije da buduća koalicija koja će upravljati Beogradom ispuni obećanja data u kampanji, jer više ne sme biti neispunjenih obećanja. On je naveo da DS i NS razmišljaju da listu nazovu "Lista protiv Aleksandra Vučića" jer je, kako je ocenio, krajnje licemerno kada lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da demokrate ne vole Beograd.

Dodao je da veruje da će sa Aleksandrom Šapićem, koji je takođe kandidat za gradonačelnika, razgovarati nakon izbora.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje vrlo "prljavu kampanju" za izbore u Beogradu i najavila da će se uključiti u tu kampanju, u meri u kojoj joj to dozvoli radno mesto.

"Očekujem izuzetno prljavu kampanju u kojoj se ne biraju sredstva, zato što mi imamo rezultate koji su neupitni. Opozicija je u nemogućnosti da napadne našu politiku i ide na najprimitivnije lične uvrede i laži", rekla je Brnabić u intervjuu za list "Alo".

Ona je ocenila da je Beogradu potreban neko ko održava njegovu širinu i otvorenost, ko osuđuje govor mržnje i ko je spreman da strane u odbranu slabijih.

Brnabić je kritikovala kandidata za gradonačelnika Dragana Đilasa, navodeći da su mu na dan održavanja "Prajda" bili krivi organizatori, a ne oni koji su rušili Beograd, ali i zbog izjava o novogodišnjoj jelki, o projektu "Beograd na vodi" i o mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

"Đilas je rekao da je naučio iz svojih grešaka, ali je u praksi ponovo dokazao da ništa nije naučio. Takva će biti cela kampanja, pričaće o jelki da ne bi pričali o Velikom bratu, braniće mitropolita od manjina, braniće kuću Velikog brata od dece u Pionirskom parku, kritikovaće Beograd na vodi da bi postavljali replike Terazija na Novom Beogradu", kazala je premijerka.

Autor: Beta, Alo


Objavljeno na sajtu 021.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.