Arhiva » Vesti » Večernje novosti 19.01.2018

Doboj: Pljačkašima 16 godina za razbojništvo i krađu cigareta

Okružni sud u Doboju osudio Ališana Hajriza (32) i Damira Mešića (36). Proglašeni krivim zbog razbojništva počinjenog u Šamcu 2011.

Večernje novosti petak, 19. januar 2018.  |  O. MATAVULj

ALIŠAN Hajriz (32) iz Zenice i Damir Mešić (36) iz Teslića osuđeni su u Okružnom sudu u Doboju na po osam godina zatvora zbog pljačke prodavnice “Perspektiva” u Šamcu, gde su vezali radnika i ukrali veću količinu cigareta.

Pročitajte još: Za smrtonosne ubode deset godina zatvora

Hajriz i Mešić proglašeni su krivim za razbojništvo koje je počinjeno 3. septembra 2011. U presudi se navodi da su optuženi automobilom “fijat bravo”, koji su nekoliko dana ranije ukrali na benzinskoj pumpi “Az-En” u Kaloševiću kod Tešnja, dovezli do prodavnice “Perspektiva” u Šamcu, vlasništvo Lj. U.

- Hajriz, koji se maskirao fantomkom, prišao je radniku S. B. i u glavu mu uperio pištolj. Rekao mu je da bude miran i da mu se ništa neće desiti, a onda mu je zavrnuo ruku i poveo ga iza prodavnice. Mešić, koji je bio maskiran fantomkom i naoružan puškom, radniku je naredio da siđe s makadama i legne na travu, nakon čega su mu ruke i noge vezali konopcem za vuču vozila - navodi se u presudi.

Kada su onesposobili radnika iz trgovine su pokupili veću količinu cigareta, neutvrđene vrednosti, iako se tokom istrage pominjalo da je reč o cigaretama vrednim 10.500 maraka.

Pročitajte još: Lukavac: Oduzeto 740 kilograma marihuane

VEZANI U SUDNICI DAMIR Mešić i Ališan Hajriz su tokom suđenja za ubistvo Admira Veličanina pokušali da pobegnu iz sudnice, ali ih je sudska policija brzo savladala. Zbog takvog ponašanja nastavak suđenja su pratili vezanih ruku i nogu i okruženi sa po trojicom policajaca.

Hajriz i Mešić su dobro poznati pravosudnim i istražnim organima, a 2012. osuđeni su na ukupno 40 godina zatvora zbog ubistva Dobojlije Admira Veličanina, kome su vezanom pucali u potiljak, a telo su bacili u provaliju duboku 53 metra. Mešić je osuđen na 22 godine, a Hajriz na 18 godina zatvora. Zločin se dogodio 16. septembra 2011. u šumi iznad Begovog Hana kod Žepča, a telo su sutradan pronašli lovci.

Kao motiv ubistva navodilo se koristoljublje, pošto su optuženi od žrtve oteli luksuzni automobil “audi TT”. Vozilom su pobegli prema Doboju i usput im je pukla guma i dok su je menjali uočila ih je policija, ali su ipak uspeli da pobegnu. Shvativši da su otkriveni “audi” su napunili senom i zapalili, kako bi prikrili tragove.

Dok je policija tragala za njima, ukrali su automobil “folksvagen šaran” i krenuli prema Sarajevu. Ponovo su uočeni pa su ukrali novo vozilo “audi A4” kojim su pregazili policajca u Istočnom Sarajevu. Tokom bekstva oštetili su tri vozila, a uhapšeni su tek tri dana kasnije u iznajmljenom stanu u Sarajevu, gde im je pronađena automatska puška i dva pištolja.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Okružni sud Fijat Fiat

©2019 Netmark d.o.o.