Balkan arhiva vesti 22.01.2018

Preduzeće iz Bijeljine izbrisano sa liste izvoznika za Rusiju

Blic 22.01.2018
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić doneo je danas odluku o brisanju preduzeća "Frukt kompani" iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju, koja se vodi u ovom Ministarstvu. Ministarstvo će sutra o ovoj odluci… »

Predsednik Vučić iskreno o poseti Kosovu: Obavio sam izuzetno važan posao za ujedinjenje našeg naroda

Srbija danas 22.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sumira maratonske trinaestočasovne razgovore sa Srbima u Banjskoj, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Lapljem Selu... Nije mi bilo lako i prijatno. Pozvao sam sve svoje političke protivnike u Mitrovicu. Čuli smo se i… »

Skoplje osudilo paljenje makedonske zastave u Solunu

BK TV 22.01.2018
Makedonska vlada osudila je "izolovane incidente". U saopštenju se posebno osuđuje paljenje makedonske zastave, što se dogodilo tokom protesta povodom novog imena Makedonije i poručilo da će zvainčno Skoplje nastaviti iskreno da gradi poverenje sa… »

Radnici Željezare Zenica u štrajku glađu

Slobodna Evropa 22.01.2018
Radnici zeničkih rudnika Željezara koji štrajkaju glađu traže da im se obrati neko iz vlade, i kažu da su spremni na sve , pa i smrt. “ U stanju smo se zapaliti benzinom”, upozorio je Ramo Dedić, jedan od zeničkih radnika,kojima se duguje 13… »

Grčki nedeljnik podelio Makedoniju na četiri dela

RTV 22.01.2018
ATINA - Grčki nedeljnik "Elefteri ORA", blizak Grčkoj pravoslavnoj crkvi i desničarskim ekstremistima, objavio je u najnovijem broju od 21. januara, mapu podeljene Makedonije između Albanije, Grčke, Srbije i Bugarske, preneo je portal Antipress na… »

Otmica u regionu: Uvukli tinejdžera u automobil, a onda ga više sati maltretirali!

BK TV 22.01.2018
Istraga je u toku! Trojica mladića iz Foče starosti između 22 i 24 godine u noći između petka i subote pretukla su sugrađanina M.B.(19), pišu bosanski mediji. Pretučeni mladić nasilje je prijavio u subotu ujutru oko 4 sata lokalnoj policijskoj… »

Strategija EK-a: Ulazak u Uniju znači napraviti izbor

Al Jazeera 22.01.2018
Strategija naglašava da je regija dio Evrope i da narodi regije i Evropske unije dijele isto naslijeđe i historiju. Nacrt strategije proširenja na Zapadni Balkan, prema kome bi Srbija i Crna Gora mogle postati članice 2025. godine, a u koji je Tanjug… »

"Srbi su izmislili 'Danak u krvi', Mehmed-paša Sokolović je bio Bošnjak!"

Vesti online 22.01.2018
Predsednik Skupštine opštine Višegrad i član Glavnog odbora SDA Bilal Memišević tvrdi da su srpski istoričari izmislili danak u krvi te da najčuveniji "poturčenjak" s ovih prostora Mehmed-paša Sokolović vuče poreklo iz muslimanske porodice… »

Jednu nesreću preživeo na kopu, druga bila kobna: Iza nastradalog radnika iz Ilijaša ostalo troje maloletne dece

Blic 22.01.2018
Tridesetsedmogodišnji Selvedin Omerović iz visočkog naselja Kraljevac, koji je juče nastradao na takozvanom divljem kopu u krugu ilijaške Železare, kada se na njega obrušila veća količina zemlje i drugog materijala, preminuo je usled teških… »

Čavara: Bošnjačka politika tera Srbe na otcepljenje, a Hrvate da teže trećem entitetu

Blic 22.01.2018
Predsednik FBiH Marinko Čavara rekao je da se u BiH došlo u situaciju da se ide u smeru stvaranja unitarne države, što Srbe tera na otcepljenje, a Hrvate da teže trećem entitetu. U intervjuu za Večernji list naveo je da je potrebna izmena Izbornog… »