Svet arhiva vesti 22.01.2018

Erdogan: O vojnoj operaciji u Afrinu imamo dogovor sa Rusiijom

RTV 22.01.2018
ANKARA - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da Ankara sa Rusijom ima dogovor u vezi sa svojim vojnim operacijama na severozapadu Sirije. On je dodao da turska vojska neće načiniti nikakav uzmak u operaciji "Maslinova grančica" i… »

Senatori postigli dogovor o nastavku finansiranja Vlade SAD

RTS 22.01.2018
Američki Senat i Predstavnički dom izglasali su zakon o nastavku finansiranja vlade, pošto su prethodno demokrate popustile i pristale da okončaju opstrukciju Senata. Pre nego što zakon o privremenom finansiranju vlade do 8. februara stupi na snagu… »

Pens: Ambasada SAD će biti preseljena u Jerusalim 2019.

Glas Amerike 22.01.2018
Američki potpredsednik Majk Pens rekao je da će SAD ubrzati kontroverzni potez selidbe ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Pens je svoj komentar izneo tokom obraćanja Knesetu, izraelskom parlamentu u Tel Avivu. Prošle godine, predsednik Donald Tramp… »

Lavina u Alpima odsekla od sveta 10.000 ljudi; Grupa muškaraca zaglavljena u pećini

Večernje novosti 22.01.2018
Austriske vlasti su proglasile peti od šest nivoa opasnosti od lavina, što je u poslednji put u Austriji učinjeno 1999. godine. Obrušavanje velike snežne lavine odsekla je skijaški centar u gradić Išgl, u tirolskim Alpima, u kojem trenutno boravi… »

Tužilac zatražio međunarodnu poternicu za Pućdemonom

Slobodna Evropa 22.01.2018
Španski državni tužilac zatražio je danas od nadležnog sudije da izda međunarodnu poternicu za separatističkim katalonskim liderom Karlesom Pućdemonom, saopšteno je iz pravosudnih izvora u Španiji, prenosi Beta. "Tužilac je postupio kako bi… »

Presedan: Vladika neće da glasa za Putina, "neću za mrak"

B92 22.01.2018
Moskva -- Ruski vladika Jevtikije izjavio je da neće glasati za predsednika Vladimira Putina na predsedničkim izborima u martu jer "ne želi da glasa za mrak". Ruski list "Novaja gazeta" navodi da je time prvi put jedan visoki pripadnik pravoslavnog… »

Abas pozvao EU da prizna palestinsku državu

RTS 22.01.2018
Palestinski predsednik Mahmud Abas pozvao je u Briselu članice Evropske unije da priznaju državu Palestinu. Nazivajući EU "pravim prijateljem i partnerom", Abas je rekao da bi Evropljani trebalo da "brzo priznaju državu Palestinu". "To bi ohrabrilo… »

Pucnjava na Menhetnu, ranjeni "ni krivi ni dužni"

B92 22.01.2018
Njujork -- Tri osobe su ranjene iz vatrenog oružja u pucnjavi na Menhetnu, javlja "CBS Njujork”. Kako se navodi, među povređenima dvoje slučajnih prolaznika. Prema navodima zvaničnika, troje povređenih je hospitalizovano - muškarac star 43 godine… »

Monstrum "puca": Ameri napravili hibrid "kalašnjikova" i "gloka" (video)

Pravda 22.01.2018
Američka kompanija "Senčuri arms" ukrstila je čuveni automat "kalašnjikov" sa pištoljem "glok" u svom novom pištolju "AK-Drako NAK-9". Pištolj "AK-Drako NAK-9" kompanije "Senčuri arms" kalibra je 9mm, prihvata okvire iz pištolja "glok 17" i "glok… »

Veliki asteroid proleteće blizu Zemlje 4. februara

Dnevnik 22.01.2018
VAŠINGTON: Asteroid, veći od bilo kog dosad izgrađenog nebodera, kreće se prema Zemlji i, prema predviđanjima, pored naše planete će proći 4. februara na udaljenosti od oko 4,2 miliona kilometara. Kada bi kojim slučajem udario u nju, naučnici… »