Izvor: RTV arhiva vesti 28.01.2018

Vučić otputovao u Tursku, sastanak sa Erdoganom i Izetbegovićem

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u Tursku, gde će u ponedeljak razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. "U ponedeljak ću imati sastanak sa… »

Hrvatska uputila protestnu notu Srbiji, Dačić zaprepašćen, Vučić pita da li je to moguće

RTV 28.01.2018
ZAGREB, BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je danas da je uputilo notu Republici Srbiji zbog izjava ministra (spoljnih poslova Srbije Ivice) Dačića datih prilikom otvaranja izložbe "Jasenovac - pravo na sećanje" u… »

Moskva: Očekuje se optužnica protiv Navaljnog

RTV 28.01.2018
MOSKVA - Protiv ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je danas uhapšen zbog organizovanja neodobrenog protesta u Moskvi, biće podignuta optužnica za remećenje javnog reda, saopštila je ruska policija. Ruski zakon predviđa za takvu… »

Besplatni pregledi sprečili više hiljada ozbiljnih bolesti

RTV 28.01.2018
BEOGRAD, NOVI SAD - Tokom pet dana akcije besplatnih preventivnih pregleda koju je organizovalo Ministarstvo zdravlja pregledano je skoro 100.000 građana, dok je danas u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije preventivni pregled obavilo ukupno… »

Ljajić: Referendum o Kosmetu nije bežanje od odgovornosti

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Referendum na kojem bi se građani izjasnili o kosovskom pitanju nije opcija za rešenje tog pitanja, već način da se građani slobodno i demokratski izjasne o rešenju koje će predložiti političari, izjavio je ministar Rasim Ljajić. "To… »

Predata izborna lista grupe građana okupljenih oko Đilasa

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Grupa građana okupljena oko Dragana Đilasa predala je danas gradskoj izbornoj komisiji listu "Dragan Đilas - Beograd. Ljudi pobeđuju". Prvi na listi i kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, poručio je skupu da će se zalagati da u… »

Porastao broj poginulih u napadu u Kabulu - 103 mrtvih

RTV 28.01.2018
KABUL - Avganistanske vlasti su saopštile da su najmanje 103 osobe poginule u u eksploziji u centru Kabula, za koju su odgovornost preuzeli talibani. Ministar unutrašnjih poslova Vais Ahmad Barmak izjavio je da je još 235 osoba povređeno u tom… »

Đurić osudio ispisivanje poruka mržnje na školi u Ugljarima

RTV 28.01.2018
PRIŠTINA - Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić osudio je večeras pokušaj zastrašivanja srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, ispisivanjem poruka mržnje na zgradi škole u Ugljaru kod Kosova Polja, i naglasio da Srbija "neće… »

Srpska zastava posle veka ponovo na Beloj kući?

RTV 28.01.2018
VAŠINGTON - Američki Srbi uputili su pismo i zvaničan predlog administraciji predsednika Donalda Trampa u kojem se predlaže da se posle 100 godina srpska zastava ponovo, 28. jula ove godine, zavijori iznad Bele kuće, pišu "Novosti". Pismo je u ime… »

Premijerka Srbije pozvana na sastanak Bilderberške grupe

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić dobila poziv za učešće na redovnom godišnjem sastanku najuticajnijih svetskih političara i ekonomista, okupljenih u Bilderberšku grupu. Poziv je usledio nakon njenog izlaganja na sastanku grupe "Novi lideri… »