Izvor: RTV arhiva vesti 28.01.2018

Đorđević: Srbi na Kosmetu žele da rade, država mora da pomogne

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je sa centrima za socijalni rad na Kosovu i Metohiji dogovoreno da oni razgovaraju sa Srbima koji tamo žive kako bi se definisali njihovi… »

Varadi o Kosovu između stvarnosti i želja

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Odvajanje Kosova i Metohije od Srbije je suprotno međunarodnom pravu, ali pravna praksa u ovom domenu nije i međunarodna praksa, izjavio je danas u emisiji Sedmica Radio Beograda profesor Tibor Varadi. "Činjenica je da u ovom trenutku Kosovo… »

Kuoči: Situacija na Kosovu mirna i stabilna

RTV 28.01.2018
PRIŠTINA - Komandant Kfora, general Salvatore Kuoči, ocenio je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna uprkos nedavnim događajima na severu kada je 16. januara ubijen lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović. Kuoči je u intervjuu za… »

Održan drugi Sabor srpske desnice

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Drugi Sabor srpske desnice održan je danas u Sava Centru, a predsednik te stranke Miša Vacić izjavio je da je njihov program usmeren na očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i celovitosti Republike Srbije. "Celovitost… »

Povelje za jačanje međudržavnih odnosa Srbije i Izraela

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Povelje za izuzetan doprinos jačanju međudržavnih odnosa i kulturnih veza između Srbije i Izraela dodeljene su danas na svečanosti u Narodnom pozorištu u Beogradu, a reč je o priznanju koje dodeljuje Kneset, odnosno parlament Izraela i… »

U 90 odsto zgrada stanari izabrali komšiju za upravnika

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Oko 25.000 stambenih zgrada, od 40.000 koliko ih postoji u Srbiji, do sada je upisano u registar stambenih zajednica, što je nešto više od 50 odsto, a u 90 odsto slučajeva stanari su se opredelili za komšiju, a 10 odsto slučajeva za… »

Vučić čestitao ponovni izbor finskom predsedniku

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku ponovo izabranom predsedniku Republike Finske Sauliju Ninistu ističući da Srbija veoma ceni podršku koju joj Finska pruža u procesu evrointegracija, i da će, kao odgovoran i pouzdan… »

SAD: Petoro ubijeno u pucnjavi u autoperionici u Pensilvaniji

RTV 28.01.2018
PITSBURG - Petoro ljudi ubijeno je danas u pucnjavi u autoperionici u Melkroftu, u američkog saveznoj državi Pensilvaniji, saopštila je državna policija. Tri muškarca i dve žene su mrtve, a najmanje jedna osoba je ranjena, javljaju američki mediji… »

Zavetnici predali izbornu listu

RTV 28.01.2018
BEOGRAD - Srpski sabor Zavetnici predao je jutros izbornu listu od 75 kandidata za predstojeće lokalne izbore u Beogradu. Izbornu listu pod nazivom "Beograd ima snage - Zavetnici", svojim potpisima podržalo je više od 2.500 građana. Prva na listi… »

Sobranje sutra o Zakonu o jezicima,više od 32.000 amandmana

RTV 28.01.2018
SKOPLJE - Sednica Sobranja na kojoj je predviđeno treće čitanje zakona o jezicima, kojim se unapređuje upotreba albanskog jezika, zakazana je za sutra. Vodeća makedonska opoziciona stranka VMRO-DPMNE podnela je više od 32.000 amandmana na taj zakon… »