Politika arhiva vesti 01.02.2018

"Vučić je dobrodošao, ali prvo da se izvini za velikosrpsku agresiju"

Vesti online 01.02.2018
Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali prvo treba da se izvini. Kako navodi, Vučić treba da se izvini zbog “velikosrpske agresije" na Hrvatsku. - Mi znamo da je… »

Privrednici Srbije i Slovenije zainteresovani za poslovna partnerstva

Večernje novosti 01.02.2018
Privrednici Srbije i Slovenije održali 250 bilateralnih poslovanih sastanaka na poslovnom forumu u Ljubljani, a predstavnici vlada i privrednih komora poručili da će učiniti sve da se pojača privredna saradnja. Privrednici Srbije i Slovenije održali… »

Srbija ove godine ponovo učestvuje u Pisa istraživanju

Dnevnik 01.02.2018
U susret ovogodišnjem PISA testiranju učenika ,koje će početi posle 10. aprila i trajaće mesec i po dana,ovog meseca Ministarstvo prosvete počeće na svom sajtu da objavljuje zadatke istog tipa kao što će biti na samom testiranju,a koje su… »

Tači: Istražni organi vrlo brzo sa konkretnim rezultatima istrage ubistva Olivera Ivanovića

Beta 01.02.2018
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će istražni organi Kosova vrlo brzo izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Tači je na konferenciji za novinare kazao da je ubistvo Ivanovića… »

Thaci: Isključena mogućnost etničkog motiva ubistva Ivanovića

SEEbiz 01.02.2018
PRIŠTINA - Istražni organi uskoro će izneti konkretne rezultate istrage ubistva lidera SDP Olivera Ivanovića, najavio je kosovski predsednik Hashim Thaci. Thaci je rekao da prati rad organa na otkrivanju nalogodavaca i počinilaca ubistva Olivera… »

Vučić zamolio Dodika da svojim autoritetom ubrza otvaranje mosta Ljubovija-Bratunac

Blic 01.02.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas su, u razgovoru o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i Srpske, istakli značaj realizacije tih projekata u cilju… »

Đurić: Priština nema nove informacije o ubistvu Ivanovića

Insajder 01.02.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Voleo bih kada bi nam prištinske institucije, umesto upiranja… »

Draga Ana, dobro došla u sloveniju: Evo šta će premijerka Srbije pokloniti Ceraru i Pahoru

Kurir 01.02.2018
BRDO KOD KRANJA - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Sloveniji, nakon zajedničke sednice dve vlade, da Srbija i Slovenija imaju odlične odnose, političke i ekonomske i da ih krasi veliko prijateljstvo i zahvalila Sloveniji na… »

Polemika Đilasa i Vesića o Savskom mostu

RTS 01.02.2018
Nosilac liste "Beograd odlučuje.Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas saopštio je da premeštanje Savskog mosta može da smisli samo neko ko ne voli Beograd, te da bi premeštanje mosta dovelo do saobraćajnog kolapsa. Goran Vesić rekao je da će taj most… »

Još nema "tačne forme" u kojoj bi obavezujući sporazum trebalo da bude potpisan

RTV 01.02.2018
BEOGRAD, KRANJ - Predsednik Aleksandar Vučić odluku Španske vlade da Kosovo isključi iz pregovora o proširenju EU smatra logičnom, te precizira da, prema predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, obavezujući sporazum o KiM "ne podrazumeva… »