Arhiva » Vesti » Večernje novosti 01.02.2018

Smena direktorke Doma zdravlja u Srbobranu uz teške reči

Posle izveštaja o radu, na čelu DZ u Srbobranu nije više dr Svetlana Rajak. Vlast: Nije sarađivala sa opštinom. Rajakova: Nisam bila klimoglavac

Večernje novosti četvrtak, 1. februar 2018.  |  Zoran Rajić

NA sednici SO Srbobran 29. januara smenjena je direktorka Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić" dr Svetlana Rajak, koja je na toj funkciji provela samo tri meseca. Za njeno razrešenje glasalo je 19 odbornika vladajuće većine, a protiv je bilo sedam predstavnika opozicione GG "Branko Gajin".

Pročitajte još: Najviše žalbi na novosadski Dom zdravlja

Smena dr Rajak usledila je posle izveštaja koji je o stanju u DZ podneo dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća, zadužen za zdravstvo. On je ocenio da DZ nije ispunio plan rada u poslednjem kvartalu prošle godine, da je ostao neutrošen deo novca za unapređenje rada ustanove, da nisu sprovedeni pojedini programi zaštite i kontrole zdravlja građana i da je prekinuta dugogodišnja dobra saradnja DZ sa lokalnom samoupravom. Kao razloge za smenu direktorke, dr Gazepov je naveo i narušene međuljudske odnose, ozbiljne propuste u radu i nenamensko trošenje novca.

Pročitajte još: Novi Sad: Aparati i vozila za dom zdravlja

Dr Rajak je odbacila ove optužbe, ističući da je postala nepoželjna zbog namere da u poslovanje ustanove uvede red i zakonitost. Kazala je da nema osnove da se posle svega tri meseca, koliko je provela na rukovodećem mestu u DZ, raspravlja o njenom razrešenju, niti postoje dokazi da je povredila ijedan zakon ili oštetila ustanovu.

ZBOG LjAGE NA SUDU ZA opštinskom govornicom pale su teške reči zbog kojih je predsednik opštine najavio tužbu protiv smenjene direktorke. - Izrečene su velike optužbe i ordinarne laži, kojima je naneta ljaga mom imenu, zbog čega ćemo se naći na sudu - rekao je Paroški.

- Moja smena je lične prirode, u korist dr Ilije Gazepova, predsednika opštine Radivoja Paroškog i onog iz Novog Sada koji kaže da mene treba počistiti - rekla je smenjena direktorka, ostajući zagonetna, jer se ne zna na koga iz Novog Sada je konkretno mislila.

Saopštila je da su podnete krivične prijave protiv dr Gazepova, Paroškog, njene prethodnice na mestu direktora DZ dr Kornelije Hušći, blagajnice ustanove Sofije Gajinov, kao i stomatologa dr Radivoja Ostojića, kojeg su odbornici izabrali za v. d. direktora DZ u narednih šest meseci.

Branko Gajin iz GG naglasio je da smenjena direktorka za tri meseca ništa veliko niti dobro ni loše nije mogla da uradi.

- Imala je dobre namere, uzela je metlu korovaču da počisti dvorište, ali izgleda da nije potreban takav rukovodilac, nego poslušnik i klimoglavac - izneo je Gajin.

Dr Svetlana Rajak

Predsednik opštine istakao je da lokalna samouprava, kao osnivač DZ, mora da vodi računa o tome šta se dešava u toj ustanovi.

- Ako je opština obezbedila 20 miliona dinara za rad DZ, onda je obaveza direktora da sarađuje sa lokalnom vlašću. Sa dr Rajak poslednji put sam se čuo 30. novembra. Niti je ona zvala mene, niti ja nju, a u poslednjih pet-šest dana dobio sam nekoliko dopisa od nje. Ne libimo se da posle tri meseca smenimo nekog za koga smo ustanovili da ne radi dobro - predočio je Paroški.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Srbobran

©2019 Netmark d.o.o.