Arhiva » Vesti » Jug press 13.02.2018

Privremeni smeštaj za stanare čiji su stanovi izgoreli

Jug press utorak, 13. februar 2018.

NIŠ

Deset porodica čiji su stanovi septembra 2016. izgoreli u požaru u Ulici Rasadnik br.10 u opštini Palilula, privremeno če biti smešteni u stanove koji su vlasništvo grada – odlučeno je danas na Sednici gradskog veća koje će ovakvo rešenje predloćiti Skupštini grada.

“ Stanari stambene zgrade Rasadnik biće smešteni u stanovima na različitim lokacijama, u “Kozaračkoj ulici” i “Ulici Majakovskog”. Dok stanuju u tim stanovima oni će plaćati neprofitnu zakupninu koja će se obračunavati u skladu sa zakonom. Obračun će izvršiti javno preduzeće “Niš stan” , tako da se u ovom trenutku još uvek ne zna iznos zakupnine”, rekla je Anđelija Stamenković, sekretar Sekretarijata za imovonsko pravne poslove , grada Niša.

Osim zakupa stanari će plaćati I redovne komunakle troškove I struju, razjašnjeno je na sednici Gradskog veća. Prihod od kirije slivaće se u gradski budžet.

Ova stambena podrška grada Niša sugrađanima čiji su stanovi stradali u požaru trajaće godinu dana.

“ Ukoliko podnosioci zahteva prilože dodatno obrazloženje, taj period može biti produžen na još godinu dana, što znaći da će grad pomagati najduže dve godine. Ovaj period odnosi se na na 2018. I 2p19. Godinu..”

Obnovu svojih izgolelih stanova moraju da snose sami stanari, što znači da je neizvesno kada će stanovi u Ulici Rasadnik , biti obnovljeni.


Objavljeno na sajtu jugpress.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Obezbeđeni privremeni stanovi za stanare iz Rasadnika

Jugmedia utorak, 13. februar 2018.

Za stanare iz Rasadnika gradski stanovi u zakup

Niške vesti utorak, 13. februar 2018.

Ključne reči

Palilula Niš

©2019 Netmark d.o.o.