Arhiva » Vesti » NoviSad.com 13.02.2018

Podrška deci oboleloj od raka i u Novom Sadu

NoviSad.com utorak, 13. februar 2018.

Novi Sad – Novi Sad je jedan od gradova u kojima će širom Srbije biti obeležen 15. februar, svetski dan dece obolele od raka. Tog dana će Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka - NURDOR organizovati humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije.

foto: NURDOR

Manifestacija će biti organizovana od 12 do 14 časova. Tačno u 13 časova biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

NURDOR će uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, obeležiti ovaj značajan datum i pozvati sve ljude dobre volje i kompanije da učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ove godine NURDOR očekuje završetak ovog projekta od nacionalnog značaja koji će značajno doprineti poboljšanju uslova onkološkog lečenja dece u celom južnom regionu Srbije.

Jedno dete u Srbiji dnevno oboli od raka, dok na nedeljnom nivou jedno dete, nažalost, premine. Svaki izgubljeni život je previše i izgradnja hemato-onkološkog odeljenja bi trebala da popravi poražavajuću statistiku.

Osim u Beogradu i Novom Sadu, humanitarne akcije podrške NURDOR će organizovati i u Nišu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Topoli, Aranđelovcu, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Žablju, Lebanu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru i Vrnjačkoj Banji.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju „I ja se borim“ koja ima za cilj veću vidljivost problema malignih oboljenja kod dece i postizanje većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje. Kroz kampanju podstiču kako pojedince, tako i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima kojima zajednički olakšavamo hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

Podrška se može dati na licu mesta, kupovinom narukvica, ali i slanjem SMS-a na broj 1150. Cena poruke je 100 dinara i važi za sve mreže.


Objavljeno na sajtu novisad.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Novi dan o Svetskom danu dece obolele od raka

N1 Info utorak, 13. februar 2018.

Humanitarni skup na Trgu slobode

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.

Komentari

Ključne reči

Novi Sad

©2019 Netmark d.o.o.