Arhiva » Vesti » Pravda 13.02.2018

Burno kod suseda: Da li je Kolinda svojom izjavom započela "rat" u HDZ-u?

Glasilo vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, portal Direktno.hr, oštro danas kritikuje predsednicu Kolindu Grabar Kitarović.

Pravda utorak, 13. februar 2018.  |  Tanjug

Naime, kako je preneo Tanjug, Grabar Kitarović je postala glavna vest tog glasila zbog njene izjave, tokom konferencije za novinare sa srpskim predsednik Aleksandrom Vučićem, da spoljnu politiku Hrvatske ne mogu definisati "marginalci".

Portal je, naime, objavio transkript izjave predsednice, te pozvao čitaoce da sami prosude da li je Grabar Kitarović njome "pljunula" svojim biračima u lice.

Ovo glasilo je svojevremeno pokrenuo bivši lider HDZ Tomislav Karamarko, a neposredno nakon njene izjave na zvaničnom portalu objavljen je članak kojim, podsećaju predsednicu da su upravo ti marginalci zaslužni za njenu aktuelnu funkciju. Portal Indeks konstatuje da to možda nije moguće primetiti, ali da je ovim činom započeo rat u HDZ-u.

"A sad, omiljena predsednica, ona koju su oni na vlastitim ramenima nosili u ured na Pantovčaku, poziva u goste čoveka kojeg (veterani) percipiraju kao četnika", piše Index, objašnjavajući šta se predsednici zamera.

Predsednica se, konstatuju, sve češćim naletima opire čvrstoj HDZ-ovoj stegi. "Kritikuje rad vlade, optužuje stranačku vrhušku za egzodus mladih, traži odgovornost za korupciju i podbada same ideološke temelje matične stranke. Naravno, portali, kao i neslužbeno glasilo HDZ-a, kao što je, na primer, Direktno.hr, sve teže pronalaze uglove iz kojih mogu na pozitivan način da progutaju Kolindine političke eskapade", piše Indeks.

Portal podseća da je reč o istiim onim ljudima, koji su 11. januara 2015. vikali "Pobjeda, pobjeda!", a juče na Trgu bana Jelačića, na snegu, uzvikivali su "Izdaja, izdaja".

"Kolinda je danas, u Banovini, pred Aleksandrom Vučićem, pred celom regijom i pred svim medijima koji su pratili njen govor, uključujući i Direktno.hr, jasno dala do znanja da neće dopustiti političkim marginalcima da diktiraju politiku i međudržavne odnose", komentariše portal Index.

Ovaj medij ukazuje da je hrvatska predsednica tom kratkom izjavom ustalasala redove branitelja: "Pljunula je u lice celoj eskadrili s desnog krila političke svesti koja se izborila da ona dodje na vlast", navodi Indeks, koji ocenjuje da je "počeo rat u HDZ-u".

Pročitajte OVDE zašto su Hrvati ljuti na Vučića?

Izvor: Tanjug


Objavljeno na sajtu pravda.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.