Arhiva » Vesti » Srbija danas 13.02.2018

Napokon sneg: Beograd se zabeleo, a evo do kada će padati snežne pahulje

Posle blage zime, pahulje obradovale Beograđane

Srbija danas utorak, 13. februar 2018.

I dok je neke sugrađane ovog jutra u pojedinim naseljima dočekala prvo kiša, druge je na posao i u školu ispratio sneg. Parkovi, ulice i automobili već su se zabeleli širom prestonice.

- U višim delovima grada već je došlo do formiranja snežnog pokrivača, a prognoze su da će do kraja dana on biti debljine od pet do deset centimetara - kažu u RHMZ.

#sneg #radost

A post shared by Ivana Ilinčić (@iiwana85) on Feb 12, 2018 at 11:36pm PST

To može biti dobra vest za mališane koji se ove zime nisu još nijednom pošteno izgrudvali i nasankali. Naime, sneg će, kako objašnjavaju meteorolozi, padati tokom celog današnjeg dana. Pahulje će nastaviti da padaju i sutra pre podne, a kasnije tokom dana očekujemo prestanak - dodaju iz RHMZ.

One ipak nisu znak da nam dolazi "prava zima", te će značajnije zahlađenje izostati ove nedelje, a temperature će se uglavnom kretati iznad nule.

#snow #snowday #belgrade #airportcity

A post shared by Dragisa Jevtic (@neozbiljni) on Feb 12, 2018 at 10:57pm PST

Međutim, ovaj sneg mogao bi biti poseban po jednoj stvari - tajmingu. Naime, kao po nekom nepisanom pravilu, snežne padavine Beograđane su ove zime uvek zaticale u danima vikenda.

Tako je prethodnih četiri puta kada je u prestonici zabeležena pojava snega svaka od njih počela da pada subotom ili nedeljom, pa je lanac "vikend čarolija" danas prekinut.


Objavljeno na sajtu srbijadanas.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

RHMZ Sneg

©2019 Netmark d.o.o.