Arhiva » Vesti » Večernje novosti 13.02.2018

Kole bi da kupi deo Todorićevog carstva

Vlasnik "MK grupe" zainteresovan za "Agrokorova" preduzeća koja se bave preradom u poljoprivredi. Plan da njegova kompanija bude regionalni investitor u agraru

Večernje novosti utorak, 13. februar 2018.  |  Tanjug

SRPSKI biznismen Miodrag Kostić prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dela "Agrokora". Ne precizira da li je zainteresovan za preduzeća koja u okviru ovog hrvatskog koncerna posluju u Srbiji ili u čitavom regionu, ali najavljuje da njegova "MK grupa" planira da bude veliki investitor u delu prerade u poljoprivredi.

Već duže vreme spekuliše se da je Kostić zainteresovan da pod krov svoje kompanije stavi i zrenjaninsku uljaru "Dijamant" ili beogradski "Frikom". Takve priče potkrepljuju se informacijama da je njegova kompanija jedan od najvećih pojedinačnih poverilaca "Agrokora". Tako bi lako moglo da se desi da njegova potraživanja budu pretvorena u vlasništvo. Uz to, Kostić već ima razrađenu proizvodnju uljarica, pa bi u portfoliju, svakako, dobrodošla i uljara.

- "Agrokor" je velika kompanija, s velikim aktivama - izjavio je Kostić, za hrvatski RTL. - Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom delu prerade pooljoprivrede, bićemo veliki investitor.

Kako je najavio, i dalje će ulagati u Hrvatsku i smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

- Za vreme letnjih raspusta 800.000 Srba putuje u Grčku - istakao je Kostić. - Siguran sam da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas, kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku.

Nedavno je Kostić u Hrvatskoj pazario i turistički kompleks "Rezidencija Skiper" kod Umaga. Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum koji je održan u Zagrebu, srpski biznismen je istakao da bi suština ovakvih sastanaka mogla da bude:

- Ne, mi smo se promenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima. Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego s bratom u Americi.

ULAGANjA

NA konstataciju da su se nekada poslovni ljudi iz Srbije žalili da je teško poslovati u Hrvatskoj, Kostić je objasnio da se mnogo promenila situacija.

- Mi smo ušli u hrvatski turizam i to je prvi korak - naglasio je Kostić za RTL. - I mi ćemo sigurno još investirati. Zato što je Hrvatska u svetu.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Miodrag Kostić želi deo Agrokora

Politika utorak, 13. februar 2018.

Miodrag Kostić hoće deo Agrokora

Radio 021 utorak, 13. februar 2018.

Miodrag Kostić bi da kupi bar jedan deo Agrokora

Nova ekonomija utorak, 13. februar 2018.

I Miodrag Kostić u trci za deo "plena Agrokor"

Mondo utorak, 13. februar 2018.

Miodrag Kostić želi deo Agrokora

RTV utorak, 13. februar 2018.

Miodrag Kostić želi deo Agrokora

Dnevnik utorak, 13. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.