Izvor: RTS arhiva vesti 14.02.2018

Vučić: Godina 2025. nije Sveto pismo, ali želimo u EU do tada

RTS 14.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da je Nemačka pouzdan partner Srbije kao i najveći i ubedljivo najznačajniji trgovinski partner. Ističe da bi Srbija, iako 2025 godina, kaže, nije Sveto pismo, volela da svoj posao završi i da do tog… »

Još bez krovnog slogana za podsticaj rađanja

RTS 14.02.2018
Većinom glasova nadležna Komisija je odlučila da ne dodeli pojedinačne nagrade za radove pristigle na Javni poziv za izradu slogana koji bi bio korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticaja rađanja u Srbiji… »

Zaplenjena marihuane na Kelebiji, uhapšene dve osobe

RTS 14.02.2018
Policija je na Graničnom prelazu Kelebija zaplenila više od 30 kilograma marihuane. Uhapšeni Z. S. (1982) iz Rume i A. M. D. (1997) iz Temerina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga… »

Zaev: Značajan napredak u pregovorima sa Atinom

RTS 14.02.2018
Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je da su Skoplje i Atina postigli značajan napredak u pravcu rešavanja dugogodišnjeg spora oko imena Makedonije, istakavši da je makedonska vlada voljna da doda imenu zemlje "geografsku odrednicu", što Grčka… »

Počasna paljba na Kalemegdanu, Niškoj i Petrovaradinskoj tvrđavi

RTS 14.02.2018
Povodom obeležavanja 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, danas je na Savskoj terasi na Kalemegdanu izvršena počasna paljba sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa u skladu sa naređenjem koje je tim povodom dao predsednik… »

Dodela odlikovanja povodom Dana državnosti

RTS 14.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić navodi da, dodelom odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti, Srbija – slaveći laureate – proslavlja sebe i svoju budućnost. Zbog svojih dela, ove godine odlikovane su 22 osobe… »

Dokumentacija o ubistvu Ivanovića prosleđena Euleksu

RTS 14.02.2018
Ministarstvo pravde je Kancelariji Euleksa u Beogradu prosledilo dokumentaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, u vezi sa istragom o ubistvu Olivera Ivanovića namenjenu prištinskim organima. Dokumentacija je prosleđena po osnovu dva zahteva za… »

Viši sud: Optužnica prosleđena Marjanoviću

RTS 14.02.2018
Viši sud u Beogradu je utvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, i prosledio je odbrani na odgovor. Marjanoviću se optužnicom na teret… »

Pucnjava kod sedišta NSA

RTS 14.02.2018
Nekoliko osoba je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila kod sedišta američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA), u Fort Midu u saveznoj državi Merilend. Taj incident najverovatnije nije povezan sa terorizmom, saopštili su zvaničnici. Tramp… »

Đilas sa poljoprivrednicima iz Grocke

RTS 14.02.2018
Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas, ispred liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!", razgovarao je sa poljoprivrednicima iz Grocke, koji su mu se požalili da sistem za navodnjavanje "kap po kap" koji je izgrađen još… »