Arhiva » Vesti » RTS 14.02.2018

Još bez krovnog slogana za podsticaj rađanja

Većinom glasova nadležna Komisija je odlučila da ne dodeli pojedinačne nagrade za radove pristigle na Javni poziv za izradu slogana koji bi bio korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike sa ciljem podsticaja rađanja u Srbiji.

RTS sreda, 14. februar 2018.
RTS: Još bez krovnog slogana za podsticaj rađanja

Komisija je konstatovala da ni jedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz Javnog poziva, već da proglasi po dva dobitnika za sva tri mesta, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Ministarstvo, naodi se u saopštenju, smatra opravdanim deo kritike koje je javnost uputila tim rešenjima.

"Izbor slogana za tu bitnu društvenu temu je veoma delikatna stvar i Ministarstvo kulture i informisanja ohrabruje i Savet za populacionu politiku i Komisiju da nastavi da radi na iznalaženju najkvalitetnijeg rešenja za tu važnu temu", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da postoje i prostor i razlozi da se nastavi rad na aktivnostima vezanih za rešavanje problema nataliteta u Srbiji.

U međuvremenu je premijerka Ana Brnabić izjavila da slogani ne mogu da podstaknu povećanje nataliteta i da je mnogo važnije da država bude ažurnija i da u praksi trudnice mogu da ostvare svoja prava.

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kaže da su članovi komisije Ministarstva kulture i informisanja koji su birali slogane promašili temu i poručila da su slogani uvredljivi za žene.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ministarstvo kulture Izbori

©2019 Netmark d.o.o.