Arhiva » Vesti » Novi magazin 14.02.2018

Ministarstvo kulture: Opravdane kritike slogana za podsticanje rađanja

Novi magazin sreda, 14. februar 2018.  |  Beta

Ministarstvo je navelo da je na predlog Saveta za populacionu politiku uputilo javni poziv za izradu slogana koji će biti korišćen u kampanji za promociju mera populacione politike za podsticanje rađanja u Srbiji.

Komisija je na osnovu pristiglih predloga odabrala one koje smatra najprihvatljivijim od ponuđenih.

Ministarstvo je navelo da je Komisija većinom glasova donela odluku da ne dodeli pojedinačne nagrade bdući da nijedan od predloga ne zadovoljava potrebu da jedna poruka identifikuje složenost problema projektnog zadatka iz gavnog poziva, već da proglasi po dva dobitnika za sva tri mesta.

Komisija je izabrala šest slogana - prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba, prvo što nam treba" i "Rađaj, ne odgađaj", drugo mesto "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", a na trećem mestu su slogani "Čuda se ne dešavaju, čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju".

U saopštenju se navodi da Ministarstvo ohrabruje Savet za populacionu politiku i Komisiju da nastave da rade na iznalaženju najkvalitetnijeg rešenja za tu važnu temu, kao i da postoje i prostor i razlozi da se nastavi rad na aktivnostima vezanih za rešavanje problema nataliteta u Srbiji.

Slogane je kritikovala potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, kao i Liberalno demokratska partija.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Ministarstvo kulture Izbori

©2019 Netmark d.o.o.