Arhiva » Vesti » RTS 14.02.2018

Izložbe naoružanja i vojne opreme povodom Dana državnosti

Povodom Dana državnosti, Vojska Srbije je u Prijepolju, Jagodini i drugim gradovima organizovala izložbu naoružanja i opreme Vojske Srbije.

RTS sreda, 14. februar 2018.
RTS: Izložbe naoružanja i vojne opreme povodom Dana državnosti

Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske garnizona u Kraljevu prikazali su samo deo naoružanja sa kojim Vojska raspolaže.

Najveću pažnju posetilaca privukli su osmatrački radar "žirafa", zatim artiljerijsko oružije i top "bofors" kalibra 40 milimetara.

Prijepolje je jedan od gradova u Srbiji u kojima su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom Dana državnosti organizovali taktičko-tehničke zborove kako bi građanima predstavili deo opreme i tehnike kojom Vojska sada raspolaže.

"Odlučili smo se za gradove u kojima mi nemamo naše jedinice kako bi građani imali mogućnost da se bolje upoznaju sa pešadijskim vojnim naoružanjem", kaže kapetan Ivan Obreza iz Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva.

Teško naoružanje i artiljerija najzanimljiviji

Oficiri i podoficiri Vojske Srbije kraljevačkog garnizona približili su mnogobrojnim posetiocima bogat arsenal sa naoružanjem i objasnili kako se njime rukuje.

Najveću pažnju građana privuklo je teško naoružanje i artiljerija. Stariji posetioci kažu da Vojska Srbije iz godine u godinu napreduje i da je sve modernije opremljena, te da se mnogo toga promenilo u odnosu na period kada su oni služili vojsku.

U organizaciji Vojske Srbije i Skupštine grada Jagodine, povodom 15. februara, Dana državnosti, i u ovom gradu održana je izložba naoružanja i opreme Vojske Srbije.

Reč je o taktičko-tehničkom prikazu dela naoružanja i opreme kojim Vojska Srbije raspolaže, objasnio je novinarima na izložbi pukovnik Nebojša Lumpur.

Ocenio je da je izložba privukla veliki broj posetilaca, najviše mladih, što je od velikog značaja jer je upravo raspisan konkurs za vojne škole.

Izložba je održana u Sportskoj hali Jagodinskog sportskog saveza i na prostoru ispred hale, kod "Akva parka".

Slični taktičko-tehnički zborovi organizovani su još u Užicu, Subotici, Boru, Loznici i Petrovcu na Mlavi.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vojna oprema, patriotizam i kult zastave

Danas sreda, 14. februar 2018.

Sutra Dan državnosti

Novi magazin sreda, 14. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.