Defile gardista, plotuni, muzika... Srbija slavi!

Centralna ceremonija u Orašcu: Srbija danas proslavlja Dan državnosti

Kurir sreda, 14. februar 2018.
Centralna državna ceremonija proslave Dana državnosti biće održana sutra u Orašcu, a manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Aleksandar Vulin sutra će, kao izaslanik predsednika Srbije, položiti venac kod Spomenika Neznanom junaku na Avali. Pripadnici... »

Defile gardista, plotuni, muzika... Srbija slavi!

Mondo sreda, 14. februar 2018.
Počinje obeležavanje Dana državnosti Srbije...
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Srbija obeležava Dan državnosti na veliki hrišćanski praznik Sretenje, obeležavajući godišnjicu Prvog srpskog ustanka pod vođstvom vožda Karađorđa. Na isti dan, 1835. godine donet je i prvi Ustav srpske kneževine, poznat i kao Sretenjski... »

Promenadni defile u Beogradu povodom Dana državnosti

RTS sreda, 14. februar 2018.
RTS: Promenadni defile u Beogradu povodom Dana državnosti
U susret Danu državnosti, reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije izveo je centru Beograda promenadni defile od Trga Republike i Knez Mihailove ulice do Vojnog muzeja.
Brojni građani pratili su nastup orkestra Garde koji je današnji defile započeo uz zvuke "Marša na Drinu", a na repertoaru su se smenjivali marševi i koračnice koje su izvodili na nekoliko mesta duž ove pešačke zone. Spontani... »

Izložbe naoružanja i vojne opreme povodom Dana državnosti

RTS sreda, 14. februar 2018.
RTS: Izložbe naoružanja i vojne opreme povodom Dana državnosti
Povodom Dana državnosti, Vojska Srbije je u Prijepolju, Jagodini i drugim gradovima organizovala izložbu naoružanja i opreme Vojske Srbije.
Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske garnizona u Kraljevu prikazali su samo deo naoružanja sa kojim Vojska raspolaže. Najveću pažnju posetilaca privukli su osmatrački radar "žirafa", zatim artiljerijsko oružije i top "bofors"... »

Vojna oprema, patriotizam i kult zastave

Danas sreda, 14. februar 2018.
Dan državnosti u Užicu U okviru obeležavanja 15. febrara – Dana državnosti Srbije, pripadnici Druge brigade Kopnene vojske prikazali su danas građanima Užica opremu i naoružanje te jedinice, a predstavnici gradske vlasti su pozvali sugrađane na patriotizam i negovanje kulta državne zastave.
Na taktičko- tehničkom zboru, održanom na gradskom trgu, koji je izavao najveću pažnju dece, bio je izložen deo artiljerijskih sredstava, među kojima i oklopna vozila tipa „M-77 Oganj“, opreme pešadijskih i specijalnih jedinica,... »

Sutra Dan državnosti

Novi magazin sreda, 14. februar 2018.
U Srbiji se sutra slavi 15. februar - Dan državnosti, u znak sećanja na taj dan 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav koji je označio i početak savremene državnosti.
Centralna državna ceremonija proslave Dana državnosti biće održana sutra u Orašcu, a manifestaciji će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ministar odbrane Aleksandar Vulin sutra će, kao izaslanik predsednika Srbije,... »

Uoči Sretenja počasna paljba, defile, vojni orkestar...

Press sreda, 14. februar 2018.
Pripadnici Vojske Srbije organizovaće danas, Uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije, u nekoliko gradova Srbije taktičko-tehničke zborove.
Foto:b92.net Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini građanima će u periodu od 11 do 14 časova biti prikazan deo naoružanja i vojne opreme.... »

Svečanosti širom Srbije: Ministarstvo odbrane nizom manifestacija obeležava Dan državnosti

Kurir sreda, 14. februar 2018.
BEOGRAD - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija koje počinju danas obeležiće Sretenje - Dan državnosti Srbije koji se proslavlja u znak sećanja na 1804. kada je podignut Prvi srpski ustanak i isti datum 1835. kada je donet prvi moderni ustav Srbije. Pripadnici Vojske Srbije danas... »

Ministarstvo odbrane danas počinje niz manifestacija kojima obeležava Dan državnosti

Novi magazin sreda, 14. februar 2018.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija koje počinju danas obeležiće Sretenje - Dan državnosti Srbije koji se proslavlja u znak sećanja na 1804. kada je podignut Prvi srpski ustanak i isti datum 1835. kada je donet prvi moderni ustav Srbije.
Pripadnici Vojske Srbije danas će uoči Sretanja organizovati u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini taktičko-tehničke zborove na kojima će građanima od 11 do 14 časova biti prikazan... »

Vojska Srbije danas u ovim gradovima drži taktičko-tehničke zborove na kojima će pokazati deo naoružanja

Blic sreda, 14. februar 2018.
Pripadnici Vojske Srbije organizovaće danas, Uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije, u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini taktičko-tehničke zborove na kojima će građanima, u periodu od 11 do 14 časova, biti prikazan deo naoružanja i vojne opreme, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Garda Vojske Srbije će danas u 13 sati izvesti egzercir na Trgu Republike u Beogradu, a potom će Reprezentativni orkestar Garde prodefilovati od Trga Republike i Knez Mihailove do Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Egzerciru i defileu... »

Uoči Sretenja počasna paljba, defile, vojni orkestar...

B92 sreda, 14. februar 2018.
B92: Uoči Sretenja počasna paljba, defile, vojni orkestar...
Beograd -- Pripadnici Vojske Srbije organizovaće danas, Uoči Sretenja - Dana državnosti Srbije, u nekoliko gradova Srbije taktičko-tehničke zborove.
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u Subotici, Užicu, Prijepolju, Loznici, Boru, Petrovcu na Mlavi, Paraćinu i Jagodini građanima će u periodu od 11 do 14 časova biti prikazan deo naoružanja i vojne opreme. Garda Vojske... »

Obeležavanje Sretenja – Dana državnosti

Danas sreda, 14. februar 2018.
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obeležiće nizom manifestacija Sretenje – Dan državnosti Srbije koji se proslavlja u znak sećanja na Sretenje 1804. godine.
Tog dana podignut je Prvi srpski ustanak i počelo oslobođenje od Turaka i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije. Uoči Sretenja, 14. februara, pripadnici Vojske Srbije organizovaće u Subotici, Užicu,... »
©2018 Netmark d.o.o.