Arhiva » Vesti » Nova ekonomija 14.02.2018

Ne da(vi)mo Beograd: Maskirani čovek koji je napao aktiviste zaposlen u JKP Gradska čistoća

Nova ekonomija sreda, 14. februar 2018.

Maskirana osoba koje je juče napala aktiviste Ne davimo Beograd i nasrnula na nositeljku liste Kseniju Radovanović i prvog na izbornoj listi Dobricu Veselinovića je Stanko Petrović, zaposlen u JKP Gradska čistoća, a čovek u njegovoj pratnji je Mihajlo Janjić, direktor deponovanja i reciklaže komunalnog otpada.

"Naime, krupni čovek sa maskom Putina preko lica napao nas je dok smo stajali ispred deponije u Vinči i ukazivali na štetne posledice dogovorene izgradnje spalionice otpada. Za vreme intervencije policije, skrivajući se iza kapuljače, on se konsultovao se sa upravnicom deponije u Vinči", navode u saopštenju aktivisti Inicijative i dodaje:

"Ovaj bizarni incident je samo poslednji u nizu napada, pretnji i podmetanja koje svakodnevno preživljavamo, a koji su lako povezivi sa Srpskom naprednom strankom. Samo u poslednjih 24 časa, prepoznatljivim rukopisom je išarana izložba Koraksovih karikatura koju smo postavili pre nekoliko dana, naš kandidat za odbornika je tokom noći primio preteći anonimni poziv i naši aktivisti su napadnuti od strane maskiranih provokatora. Zahtevamo da policija istraži ko stoji iza kontinuiranih pokušaja zastrašivanja i ugrožavanja bezbednosti naših aktivista. Podsećamo i na to da su na jednom od protesta, 2016. godine, dve osobe pokušale da otmu nositeljku liste Kseniju Radovanović, predstavljajući se kao policajci. Policija na terenu tada je na nalog pomoćnika načelnika beogradske policije počinioce pustila. Zaštitnik građana sačinio je izveštaj u kojem su jasno opisane nepravilnosti u radu službenika MUP, međutim, stao je na stranu nasilnika i odgovornih u MUPu i obustavio postupak", navode u Inicijativi Ne da(vi)mo Beograd.

Video materijal o ovome je dostupan na linku: https://we.tl/BQDcS8QxWm


Objavljeno na sajtu novaekonomija.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Vinča

©2019 Netmark d.o.o.