Arhiva » Vesti » Večernje novosti 14.02.2018

Novi detalji tragedije kod Kruševca Psihijatri veštače osumnjičenog za zločin, najavio ubistvo majke?!

Bojan Jakovljević(37), osumnjičen za ubistvo majke Borke (56), navodno najavio tragediju koja se kasnije odigrala u Pepeljevcu

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.  |  S. BABOVIĆ

KRUŠEVAC - Bojan Jakovljević(37)osumnjičen da je 13. februara zaklao majku Borku(56) u dvorištu kuće u Pepeljevcu kod Kruševca, biće podvrgnut psihijatrijskom veštačenju. Meštani sela gde se, usred dana, odigrao masakr nožem, ispričali su za “Novosti” da je samo veče pre tragedije, Bojan priveden zbog nasilja u porodici. Da je, neposredno pre nego da presudi majci, bio zbrinut u kruševačkoj bolnici.

- Navodno je rekao da će majku da ubije, a kada je to i učinio, rekao je "Bolje da me niste pustili" – pričaju meštani Pepeljevca u neverici. - Bio je psihički bolestan, mada je bilo godina kada mu je bivalo bolje. Pravio je gluposti, nije mogao da se skrasi, imao je brojne opsesije koje bi ga držale neko vreme.

U Opštoj bolnici Kruševac nisu mogli da potvrde da li je Jakovljević otpušten sa Odeljenja psihijatrije neposredno pre ubistva, kao i da li se proverava eventualna ispravnost odluke o otpustu pacijenta, ukoliko je ona doneta.

- Imajući u vidu da bi davanje ovakve informacije moglo eventualno da ugrozi poverljivost istražnog postupka, što bi dovelo do ometanja istrage, trenutno nismo u mogućnosti da odgovorimo na Vaša pitanja - stoji u dopisu “Novostima” iz kruševačke bolnice.

Pokojna Borka Jakovljević (devojačko Stanojević) bila je razvedena. Mlađi sin Danijel (35) živi takođe u Pepeljevcu, ali sa ocem, njenim bivšim suprugom, Draganom. Svojevremeno su iznajmljivali prostor za diskoteku, držali su i kafanu, a Bojan je uzalud pokušavao da pokrene posao sa perionicom.

Novca nije manjkalo, jer je Dragan radio u Švajcarskoj, a pokojna Borkina majka u Austriji. Upravo novac je bio uzrok mnogih svađa majke i sina. Izvor “Novosti” nezvanično navodi da je Borka zamerala često Bojanu što nešto zida i tako troši novac.

Inače, Više javno tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je istragu protiv Bojana Jakovljevića(37). Nakon saslušanja, osumnjičenom je određen pritvor.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kruševac

©2019 Netmark d.o.o.