Arhiva » Vesti » Mondo 15.02.2018

Vijori se srpska zastava na Google adresi (foto)

Posetite Google.rs do kraja dana i slavite Dan državnosti Srbije i na internetu, uz novi Google doodle!

Mondo četvrtak, 15. februar 2018.  |  mondo.rs

Ove godine Google je raširio veliku srpsku zastavu preko Google.rs domena i na taj način i ove godine obeležio Dan državnosti naše zemlje.

Srbija slavi Dan državnosti, u spomen na dan kad je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak, i na dan kada je u Kragujevcu 1835. godine donet Sretenjski ustav. U Srbiji Dan državnosti obeležava se u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav, koji je označio i početak savremene državnosti.

Više o Danu državnosti i planu rada pročitajte OVDE.

Srećan vam Dan državnosti

Google.rs je tokom 2017. obeležio Dan državnosti Srbije u duhu srpske tradicije, uz prikazano jsrpsko kolo, a okvir je bio stilizovan u motivima pirotskog ćilima. Prethodne godine najveći svetski pretraživač interneta „oživeo“ je Đavolju varoš, dok je godinu dana ranije "zapalio" nebo nad Srbijom vatrometom u boji srpske zastave. Četiri godine ranije Google je raširio srpsku zastavu na jednom od najpoznatijih obeležja Beograda - Pobedniku, dok je 2013. Google logo „obuo“ srpski opanak. Pogledajte kako se Google pridružio slavlju prethodnih godina u našoj galeriji slika.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.