Arhiva » Vesti » RTS 15.02.2018

Srpska lista: Neodmerene izjave Zigmara Gabrijela

RTS četvrtak, 15. februar 2018.
RTS: Srpska lista: Neodmerene izjave Zigmara Gabrijela

Srpska lista ističe da je na čelu lokalne samouprave u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Dodaju, da je na tu poziciju došla zahvaljujući ubedljivoj podršci srpskog naroda i da ne može dozvoliti bilo kome da paušalno stigmatizuje institucije javne vlasti u sredinama sa srpskom većinom, piše u saopštenju.

Zigmar Gabrijel je, kako se navodi, povredio osećanje Srba kvalifikujući, na srpski državni praznik, institucije našeg naroda kao kriminalne i nepostojeće, iako je sasvim sigurno morao biti upoznat da Srbi, da nema tih institucija, danas verovatno više ne bi ni živeli na Kosovu i Metohiji.

Srpska lista poziva ministra Gabrijela da ako zaista ima saznanja o vladavini organizovanog kriminala na severu Kosova i o ljudima koji, kako tvrdi, ubijaju ili su spremni da ubiju, ta saznanja bez odlaganja podeli sa nadležnim pravosudnim organima.

"Nadamo se da je ministru Gabrijelu poznata činjenica da je sever pokrajine, koji je danas opisao kao zonu vladavine organizovanog kriminala, deo Kosova i Metohije na kojem je, prema zvaničnim statistikama MUP u Prištini, najmanje počinjenih, a najviše rasvetljenih krivičnih dela", navodi se u saopštenju Srpske liste.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Srpski zvaničnici tvrde da neće priznati Kosovo

Slobodna Evropa četvrtak, 15. februar 2018.

"Gabrijel povredio osećanja Srba"

B92 četvrtak, 15. februar 2018.

Nemačka će pomoći da Kosovo priznaju preostale EU zemlje

Glas Amerike četvrtak, 15. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.