Arhiva » Vesti » N1 Info 13.03.2018

Prvi besplatni radioničarski prostor - Mejkers spejs

Prvi radioničarski prostor za sve građane - "Mejkers spejs" (Maker’s Space), otvoren je u Naučnom klubu u Beogradu, a građanima će tu biti na raspolaganju svi materijali, kako bi mogli da razvijaju svoje projekte.

N1 Info utorak, 13. mart 2018.  |  Beta

Kako je saopšteno, Centar za promociju nauke, uz podršku kompanije NIS, u okviru programa Zajednici zajedno otvorili su prvi radioničarski prostor takve vrste u Srbiji, otvorenu laboratoriju za sve koji traže mesto za materijalizaciju svojih ideja.

Kao deo Naučnog kluba Beograd, na više od 130 kvadratnih metara prostora, korisnici "Mejkers spejsa" imaće na raspolaganju materijal, alat, radni prostor, računare, stručnu pomoć i savete kolega s kojima mogu da razvijaju svoje projekte – od ideje do gotovih prototipova. Rukovoditeljka Programskog sektora Centra za promociju nauke, Tanja Adnađević rekla je da su takvi prostori "inkubatori znanja i tehnologije za 21 vek, a sve sa ciljem povećanja digitalne i tehnološke pismenosti".

U Mejkers spejsu članovi imaju otvoren pristup svim sadržajima – od biblioteke, preko računarske mreže do mašina, i potpuno su slobodni da koriste sve dostupne resurse.

Prostor je otvoren za decu, odrasle, naučnike, preduzetnike, umetnike, a sadrži raznu opremu - od 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica, do makaza za sečenje kartona.


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.