NIS poklonio Srbiji prvu Naučno-zanatsku radionicu

NIS poklonio Srbiji prvu Naučno-zanatsku radionicu

Sputnik utorak, 13. mart 2018.
Prva naučno-zanatska radionica u Srbiji „Mejkers spejs“ za građane sa kreativnim idejama otvorena je u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u Beogradu uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije NIS.
Reč je o radionici koja sadrži široki spektar opreme, od 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina, lemnih stanica, do makaza za sečenje kartona, u kojem građani mogu da uče, istražuju, konstruišu, ali i da dele znanje... »

Prvi besplatni radioničarski prostor - Mejkers spejs

N1 Info utorak, 13. mart 2018.
Prvi radioničarski prostor za sve građane - "Mejkers spejs" (Maker’s Space), otvoren je u Naučnom klubu u Beogradu, a građanima će tu biti na raspolaganju svi materijali, kako bi mogli da razvijaju svoje projekte.
Kako je saopšteno, Centar za promociju nauke, uz podršku kompanije NIS, u okviru programa Zajednici zajedno otvorili su prvi radioničarski prostor takve vrste u Srbiji, otvorenu laboratoriju za sve koji traže mesto za... »

Otvorena prva naučno-zanatska radionica za mlade talente

RTV utorak, 13. mart 2018.
RTV: Otvorena prva naučno-zanatska radionica za mlade talente
BEOGRAD - U Naučnom klubu Beograd otvoren je Mejkers spejs, prva naučno-zanatska radionica namenjena svim kreativnim ljudima koji žele da realizuju svoje ideje i projekte. Radionica je otvorena od strane Centra za promociju nauke uz podršku kompanije NIS. Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je slične projekte u još 12 naučnih klubova u Srbiji.
Imate projekte i planove, ali ne znate kako da ih realizujete. Nedostaju vam prostor, oprema, stručni saveti. Sve to možete pronaći u prvoj naučnoj radionici otvorenog tipa u samom srcu Beograda i to potpuno besplatno. Da biste... »

Novi radni prostor u službi nauke

RTS utorak, 13. mart 2018.
RTS: Novi radni prostor u službi nauke
U Naučnom klubu Beograd danas je otvoren Mejkers spejs, prva naučno-zanatska radionica namenjena svim kreativnim ljudima čije se ideje mogu materijalizovati. Uz člansku kartu mogu se razviti i ostvariti raznovrsne ideje uz stručnu podršku, opremu i računarsku mrežu.
Šta je Mejkers spejs? Kao deo Naučnog kluba Beograd, na više od 130 kvadratnih metara prostora, članovi Mejkers spejsa imaju na raspolaganju tehnički materijal, alate, radni prostor, računare, stručnu pomoć i savete kolega sa... »
©2019 Netmark d.o.o.