Arhiva » Vesti » N1 Info 13.03.2018

U klizištu u Hrvatskoj Kostajnici šest kuća potpuno uništeno

U klizištu u Hrvatskoj Kostajnici, u utorak je šest kuća potpuno uništeno, a šest ih je oštećeno, saznaje se u kabinetu kostajničkog gradonačelnika Dalibora Bišćana.

N1 Info utorak, 13. mart 2018.  |  Hina N1 Zagreb

Na sreću, u klizištu niko nije stradao, jer su ljudi čuli tutnjavu i osetili podrhtavanje tla pa su pobegli iz svojih kuća. Kako je rekao Perica Marjanović, čija je kuća srušena, instinktivno je skočio s balkona i vičući zvao susede da beže. U šoku nisu bili samo stanari koji su pobegli iz kuća, nego i njihovi susedi, koji strahuju da se klizanje terena ne ponovi.

Vrlo brzo su intervenisali su vatrogasci, policija, hitna pomoć, članovi Crvenoga krsta i HGSS-a. Ugroženo područje odmah je označeno trakama i zabranjen je pristup kućama zbog opasnosti od njihova daljeg urušavanja.

Kako je rekao gradonačelnik Bišćan, šest kuća potpuno je srušeno, četiri delimično, a na dvema su popucali zidovi.

"Ne verujem da je njihova sanacija moguća pa ćemo tražiti druga rešenja, za trajno rešenje smeštaja stradalih. Privremeno je njih petneastak smešteno u hotel 'Central'. Nema sumnje da je klizanje tla posledica topljenja velikih količina snega. Ove je godine u Kostajnici palo dosad rekordnih 80 centimetara snega", rekao je kostajnički gradonačelnik Bišćan.

Šteta je velika jer su, osim kuća, između ostalog uništene privredne zgrade, automobili i traktori.

Izvor: N1


Objavljeno na sajtu rs.n1info.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Hrvatska

©2019 Netmark d.o.o.