Arhiva » Vesti » Sputnik 13.03.2018

Jeziv snimak iz vazduha: Kuće u Hrvatskoj sravnjene sa zemljom (video)

Prema informacijama objavljenim na stranicama „Hrvatskih voda“, vanredno stanje zbog poplava proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una.

Sputnik utorak, 13. mart 2018.

HRT javlja kako je voda poplavila nekoliko kuća i put u Kuljanima, gde je više desetina stanovnika odsečeno.

Tokom sednice Kriznog štaba Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, kojoj je prisustvovao i predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, u Starom Putu došlo je do pojave novog klizišta, u kojem je oštećeno desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati. Na sreću, zbog buke koja je pratila odron, stanovnici su uspeli da pobegnu.

Nakon dojave o klizištu, učesnici sednice Kriznog štaba, među kojima su, pored premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite životne sredine i energetike Tomislav Ćorić, direktor Državne uprave za zaštitu i spasavanje Dragan Lozančić i generalni direktor „Hrvatskih voda“ Zoran Đuroković, izašli su na mesto nesreće.

„Deo brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Vlada Hrvatske će u saradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osiguraćemo im smeštaj i pomoći u obnovi kuća“, rekao je Plenković, prenosi hrvatski portal Indeks.


Objavljeno na sajtu rs.sputniknews.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.