Društvo arhiva vesti 16.03.2018

Bujošević: Vesiću niko nije smanjivao jačinu zvuka

Novi magazin 16.03.2018
Generalni direktor Radio televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je danas da nisu tačni navodi članice Saveta REM Olivere Zekić o smanjivanju jačine zvuka funkcioneru Srpske napredne stranke Goranu Vesiću u predizbornoj emisiji "Upitnik" na RTS… »

Diković s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a

Danas 16.03.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a češkim generalom Petrom Pavelom, stoji u saopštenju za medije. Generali Diković i Pavel su razgovarali o aktuelnoj… »

Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

Politika 16.03.2018
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac, kao… »

Pomeramo sat: Letnje računanje vremena 25. marta

Blic 16.03.2018
Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018. godini počinje 25. marta u 2 sata tako… »

AMS: Očekuje se pojačan saobraćaj, mokri kolovozi

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Na putevima u Srbiji se u popodnevnim satima očekuje pojačan saobraćaj, kao i mokri kolovozi zbog čega je neophodna opreznija vožnja. S povremeno usporenom vožnjom, ali i na moguće kraće prekide treba biti spreman zbog ovakvog vremena… »

Bizarna odluka suda: Sahranili Konstantina, a on živ da življi ne može biti (video)

Telegraf 16.03.2018
Konstantin Reliu se obratio sudu, ali je izgubio jer je njegova žalba navodno stigla prekasno. Tvrdnje jednog čoveka da je živ odbacio je sud u Rumuniji pošto je muškarac zvanično registrovan kao - pokojnik! Konstantin Reliu (63) se preselio u… »

Vremenska prognoza: Mraz steže na kraju zime

Večernje novosti 16.03.2018
Do kraja nedelje, prema najavama meteorologa, u Srbiji se očekuju prolećne temperature, a zatim sledi novo zahlađenje. U celoj zemlji biće hladnije za 10 do čak 15 stepeni. PRIJATNI prolećni dani od ponedeljka će biti "na pauzi", a zameniće ih… »

Oblaci kvare toplo vreme: Petak širom Srbije tmuran i kišovit, do 17 stepeni

Kurir 16.03.2018
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, a toplo vreme, mestimično s kišom ili kratkotrajnim pljuskom, najavio je Republički hiidrometeorološki zavod. Jugoistočni vetar biće povremeno jak u "košavskom području" i na planinama. Jutarnja… »

Kuburović: Uskoro "E-sud", suđenje bez odlaska u sud

Blic 16.03.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je danas uvođenje E-suda” najpre u Upravni sud, a potom i u privredne sudove, koji će omogućiti da stranke u postupku praktično više ne moraju uopšte da dolaze u sud. - “Uvođenjem E-suda omogući će se… »

Vulin: U Srbiji ne odlučuju ni Rusija ni Amerika

Blic 16.03.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su dezinformacije navele američkog generala Skaparotija da govori o srpskom narodu kao o nekom o kome treba brinuti. On je gostujući na RTS-u kazao da je Srbija vojno neutralna, suverena i… »