Društvo arhiva vesti 16.03.2018

RTS nije smanjivao ton Vesiću

Radio 021 16.03.2018
Radio-televizija Srbije (RTS) nije smanjivala ton predstavniku Srpske napredne stranke Goranu Vesiću u emisiji "Upitnik", pokazuje analiza stručnog tima RTS -a i stručnjaka Katedre za zvuk Fakulteta dramskih umetnika (FDU) u Beogradu, saopštio je… »

Diković s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a

Danas 16.03.2018
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao danas u Beogradu s predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a češkim generalom Petrom Pavelom, stoji u saopštenju za medije. Generali Diković i Pavel su razgovarali o aktuelnoj… »

Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

Politika 16.03.2018
Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava. Radovanović je kazao da je u martu epidemija malih boginja dostigla vrhunac, kao… »

Pomeramo sat: Letnje računanje vremena 25. marta

Blic 16.03.2018
Letnje računanje vremena počinje 25. marta, kada časovnike treba pomeriti sa jedan sat unapred. Ministarstvo privrede je saopštilo da, na osnovu Zakona o računanju vremena, letnje računanje vremena u 2018. godini počinje 25. marta u 2 sata tako… »

Na planinama već pada sneg

B92 16.03.2018
Beograd -- Susnežica i sneg u planinskim predelima, kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost na putevima u nižim predelima, obeležiće poslednji radni dan u nedelji. Prohodnost puteva je dobra ka zimskim centrima, ali je upotreba zimske opreme i… »

Bizaran slučaj: Živog čoveka sud proglasio mrtvim

Večernje novosti 16.03.2018
Rumunski sud odbio je tvrdnju 63-godišnjeg Rumuna Konstatina Relijua da je živ, nakon što je zvanično registrovano da je preminuo. Rumunski sud odbio je tvrdnju 63-godišnjeg Rumuna Konstatina Relijua da je živ, nakon što je zvanično registrovano… »

Upozorenje RHMZ-a zbog naglog pada temperature i snega

RTS 16.03.2018
RHMZ je izdao upozorenje na pad temperature i sneg, navodeći da će od nedelje temperature u Srbiji biti niže i za 15 stepeni, uz formiranje snežnog pokrivača. Upozorenje se odnosi na period od 18. do 23. marta. Prema izgledima vremena za sedam dana… »

Sutra kiša, od nedelje sneg

Radio 021 16.03.2018
U subotu oblačno i relativno toplo, povremeno sa kišom, a biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom. Sredinom dana biće i suvih perioda. Duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar. Krajem dana i tokom večeri pad temperature i skretanje vetra… »

Kuburović: Uskoro “e sud”, suđenje bez odlaska u sudnicu

Dnevnik 16.03.2018
BEOGRAD: Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je uvođenje “e suda” najpre u Upravni sud, a potom i u privredne sudove, koji će omogućiti da stranke u postupku praktično više ne moraju uopšte da dolaze u sud. Uvođenjem “e suda”, će se… »

Vulin: U Srbiji ne odlučuju ni Rusija ni Amerika

RTS 16.03.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da su dezinformacije navele američkog generala Skaparotija da govori o srpskom narodu kao o nekom o kome treba brinuti. Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naglasio da je Srbija vojno… »