Ekonomija arhiva vesti 16.03.2018

Vučić: Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om, moguće veće plate i penzije

Politika 16.03.2018
Ruf: Rukovodstvo MMF-a koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa tom finansijskom… »

"Došli smo da budemo velika kompanija u Srbiji" FOTO

B92 16.03.2018
Kompanija Bizlink otvorila je novi pogon u Prokuplju u kojem će biti zaposleno nekoliko stotina novih radnika. Izvršni direktor Bizlink holdinga Feniks Teng poručio je da ta kompanija želi uskoro da postane velika kompanija u Srbiji. "Ovo proširenje… »

Na Kopaoniku zaboravili na fiskalne račune

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Inspektori terenske kontrole Poreske uprave su za vikend kontrolisali poslovanja 89 obveznika koji se bave ugostiteljstvom i maloprodajnom delatnosti, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata. U 47 objekata (52,81 odsto)… »

Babić: Kiša i sneg nisu glavni uzroci odrona na delu auto-puta Koridora 10

Blic 16.03.2018
Vremenske prilike, otapanje kiše i snega nisu najvažniji uzrok odrona betonske konstrukcije na južnom kraku Koridora 10 kod Grdeličke klisure, niti potpornog zida na deonici Predejane, kaže v. d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić. On je rekao da… »

Zaustavljen pad dinara, srednji kurs 118,3578

Gde investirati 16.03.2018
Dinar stagnira prema evru u odnosu na prethodni dan i zvanični srednji kurs iznosi 118,3578 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar jena istom nivou prema evru kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 4,8 procenata. Od… »

Nastavljena negativna serija na azijskim tržištima

SEEbiz 16.03.2018
TOKIO - Na većini azijskih burzi u petak su cijene dionica pale, kao i S&P 500 indeks na Wall Streetu dan prije, jer ulagače zabrinjava kaos u vladi predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i mogućnost trgovinskog rata nakon najava carina na uvoz u SAD. MSCI… »

TOS osvojila prestižnu nagradu na vodećem sajmu turizma MITT Moskva

Nova ekonomija 16.03.2018
Turistička organizacija Srbije osvojila je na vodećem sajmu turizma MITT Moskva prestižnu nagradu za celokupan nastup izlagača, saopšteno je iz TOS-a. Sajam MITT ostaje ključni industrijski forum za turističke profesionalce, što dodatno daje… »

Ocena o srpskom dinaru "lepa vest i priznanje"

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Ocena agencije Blumberg da je srpski dinar druga valuta u svetu s najboljim performansama u proteklih 12 meseci predstavlja "lepu vest i priznanje", izjavila je guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. "Ono je još značajnije… »

Kreditne garancije od 20 miliona evra iz IPA fondova za povoljnije kredite MSP

EurActiv 16.03.2018
Od sredine ove godine, mala i srednja preduzeća u Srbiji moći će u odabranim poslovnim bankama da dobiju znatno povoljnije investicione kredite zahvaljujući projektu "EU za Srbiju –finansiranje za MSP". Na inicijativu Ministarstva privrede, ovaj… »

Dugalić: Banke neće odustati od naplate troška obrade kredita

RTV 16.03.2018
BEOGRAD - Potpuno je opravdano što banke naplaćuju trošak obrade kredita i od toga neće odustati, poručio je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Veroljub Dugalić. "U poslovnoj politici banaka ništa se neće menjati, jer pravo… »