Arhiva » Vesti » RTV 20.03.2018

Misija "Noćnih vukova" neće biti obustavljena

BEOGRAD - Motociklistička misija "Ruski Balkan" neće biti obustavljena iako su vlasti u Sarajevu zabranili ulaz vođi "Noćnih vukova" Aleksandru Zaldostanovu zvanom Hirurg i šefu srpskog ogranka Saši Saviću, proglašavajući ih osobama opasnim po bezbednost BiH.

RTV utorak, 20. mart 2018.  |  Tanjug
RTV: Misija "Noćnih vukova" neće biti obustavljena

Kako prenosi list "Politika", iz Moskve su u ponedeljak u Beograd doputovala dvojica pripadnika "Noćnih vukova" u pratnji sveštenika Ruske pravoslavne crkve, a očekuje se dolazak brojnih članova ove bajkerske grupe iz Poljske, Slovačke, Češke, Bugarske i Makedonije.

Motociklistička misija trebalo bi da traje do 28. marta, a izazvala je oprečne reakcije u regionu, pre svega zbog vođe ove bajkerske grupe Aleksandra Zaldostanova, koji važi za dobrog prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina i koga su vlasti u Sarajevu i ambasada SAD proglasile "faktorom destabilizacije u Bosni i regionu".

Šef srpske ekspoziture "Noćnih vukova" Saša Savić izjavio je za list da neće pokušavati da uđe u Republiku Srpsku, ali da će ostali članovi bajkerske grupe učestvovati u motociklističkoj turneji.

On je najavio i da će tužiti vlasti u Sarajevu i ministra bezbednosti Dragana Mektića jer ne želi da neko kalja njegov ugled i ugrožava bezbednost njegove porodice.

"Tražiću i odgovor zašto sam opasan za nacionalnu bezbednost BiH. Branim svoj ugled, ugled 'Noćnih vukova' i Hirurga", rekao je Savić.

On je dodao i da nikada nije pozivao na rat, već na slogu i jedinstvo.

"Šta da kažemo za predsednika Čečenije Ramzana Kadirova koji je takođe član 'Noćnih vukova'? Čečeni koji su ratovali sa Rusima, sada zajedno grade mir i modernu Rusiju. Zašto se Bošnjaci ne ugledaju na njih. To je primer kako Srbi i Bošnjaci mogu zajedno da grade mir. Neko nam je zasejao seme zla i zajedno treba da se borimo protiv toga", rekao je Savić za "Politiku".

MUP: Dolazak Noćnih vukova u Banjaluku nije najavljena

MUP Republike Srpske saopštio je da poseta ruske moto-grupe "Noćni Vukovi", najavljena za sutra, nije potvrđena.

Iz MUP Republike Srpske, Radiju Slobodna Evropa je rečeno da dolazak "Noćnih Vukova" u Banjaluku nije najavljen, te da nije poznato kojom rutom će se kretati ova moto-grupa.

Iz MUP-a upućuju medije da se za detalje oko organizacije i plana kretanja obrate organizatorima njihovog dolaska.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.