Arhiva » Vesti » Telegraf 21.03.2018

Kada je u Skupštinu Kosova ušao poslanik Srpske liste bačen je suzavac: Ponovo sprečeno izglasavanje spornog zakona

Prema prvim informacijama suzavac je bačen iz dela sale u kome sedi lider Samooopredeljenja Aljbin Kurti

Telegraf sreda, 21. mart 2018.  |  Telegraf.rs/Beta

Poslanici Samoopredeljenja u Skupštini Kosova po drugi put su bacili suzavac i onemogućili glasanje o zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. U trenutku kada je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji pozvao poslanike da glasaju, nekoliko poslanika Samoopredeljenja je ponovo bacilo suzavac i Veselji je ponovo dao pauzu.

Da li u subotu prestaje da važi pozivni broj Srbije +381 na Kosovu?

Poslanici Samoopredeljenja aktivirali su ranije suzavac u trenutku kada je u salu ušao poslanik Srpske liste Adem Hodžaj, čime su obezbeđeni uslovi za izglasavanje zakona o demarkaciji.

Prema prvim informacijama suzavac je bačen iz dela sale u kome sedi lider Samooopredeljenja Aljbin Kurti.

Portal gazetaexpress.com objavio je juče informaciju da su prethodnih dana poslanici Samoopredeljenja u skupštinsko zdanje uneli suzavac i da postoji realna mogućnost da on bude upotrebljen.

Tu informaciju je kao netačnu i špekulaciju odbacila poslanica Samooopredeljenja Aljbuljena Hadžiu.

Poslanik Iljir Deda je rekao da 19 poslanika Samoopredeljenja ne mogu da zaustave volju većine poslanika i da će danas zakon sigurno biti ratifikovan.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji razgovarao je jutros sa ambasadorima zemalja EU akreditovanim na Kosovu i šeficom kancelarije EU Natalijom Apostolovom o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji.

Posle sastanka, Veselji je rekao da će danas biti okončano pitanje demarkacije granične linije izmedju Kosova i Crne Gore, kako se ne bi blokirala perspektiva gradjana Kosova u liberalizaciji viza i evropskih integracija.

Za izglasavanje zakona potrebno je da glasa najmanje 80 od 120 poslanika Skupštine Kosova.

Rasprava u Skupštini Kosova noćas je okončana oko jedan sat posle ponoći, a nastavak sednice bio je najavljen za 11 sati.

(Telegraf.rs/Beta)


Objavljeno na sajtu telegraf.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.