Vesti » Beta 16.04.2018

Vučić: Nisam siguran da ću rešenje za Kosovo punuditi krajem aprila (VIDEO)

Beta ponedeljak, 16. april 2018.
Beta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije siguran da će krajem aprila punuditi svoje rešenje za Kosovo, ali da može da garantuje da će vredno raditi da bude postignuto kompromisno rešenje.

Vučić je posle sastanka sa premijerom nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfridom Krečmanom rekao da rešenje za Kosovo "neće biti bezbolno za Srbe".

"Sa kojim god predlogom da izađemo, on će biti dočekan na nož, kako u okruženju, Evropu i svetu, tako i u Srbiji", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije više puta je najavljivao da će rešenje za Kosovo predstaviti javnosti krajem aprila, zbog čega je prošle godine u oktobru pokrenuo unutrašnji dijalog.

Vučić je istakao da koje god rešenje ponudi, da ono prvo treba da "pobedi na referendumu u zemlji".

"Nije meni cilj da nešto kažem da zadovoljim nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođemo, već da zadovoljim građane Srbije i da do rešenja dođemo", naglasio je predsednik.

On je ponovio da se protivi ideji "zamrznutog konflikta", jer ne želi da ostavlja probleme budućim generacijama.

"Od toga što ćemo da čekamo bolja vremena, samo ćemo da dočekamo neka lošija i gora vremena", ocenio je predsednik i dodao da je rešenje treba tražiti dijalogom kako bi se došlo do kompromisnog rešenja.

"Ne želim da građani budu poniženi rešenjem i ja ću se u skladu sa tim odanositi racionalno, pragamično, odgovorno i hrabrao", rekao je Vučić.

On nije želeo da komentariše izjavu premijera Kosova Ramuša Haradinaja da su Bujanovac i Preševo istočno Kosovo, jer kako je naveo, ne želi da govori o nečijim željama za teritorijom, već o budućnosti Srbije.

Vučić je istakao i da su stavovi Nemačke i Srbije po pitanju nezavisnosti Kosova suprotni, ali da to ne treba da utiče na razvoj bilateralne saradnje.

"Voleo bih da mi neko objasni kakva je budućnost Srbije bez Nemačke", kazao je Vučić i naglasio da ne veruje da je dobro rešenje ne razgovarati s zemljama koje su priznale Kosovo.


(Beta, 16.04.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Vučić: Bukvalno ste ključna zemlja za Srbiju

B92 ponedeljak, 16. april 2018.

"Jedno sam siguran - rešenje neće biti bezbolno za Srbe"

Vesti online ponedeljak, 16. april 2018.

Vučić: Šta bismo mi bez Nemačke?

Vesti online ponedeljak, 16. april 2018.

©2018 Netmark d.o.o.