Arhiva » Vesti » BK TV 21.04.2018

"Doktor za zolju"! Atentator na Đinđića pušten na slobodu!

BK TV subota, 21. april 2018.  |  alo.rs

Željko Tojaga (47) zvani Žmigi, bivši pripadnik "Crvenih beretki", izašao je juče iz zatvora, jer je odslužio zatvorsku kaznu od 15 godina, zbog pokušaja ubistva premijera Zorana Đinđića kod "Beogradske arene" 21. februara 2003. godine!

Kako mediji saznaju, Tojaga je oko 14 sati napustio požarevački zatvor "Zabela", u kojem je boravio od 2007. godine kada je bio osuđen.

"Njega su na zatvorskoj kapiji dočekali prijatelji, koji su ga odvezli automobilom. Niko od njih nije krio zadovoljstvo, pa ni sam Žmigi, koji je konačno, posle toliko godina, dočekao slobodu", kaže izvor.

Milorad Ulemek Legija napravio haos tokom suđenja: Ova agonija traje 17 godina, sramota me je vaše sramote!

FOTO: Vikipedija

Nije silazio s Kopaonika Tojaga je na suđenju izjavio da nije učestvovao u atentatu na Đinđića, navodeći da od 16. do 21. februara 2003. nije „silazio s Kopaonika”. Na suđenju je pokazao i novinarsku fotografiju rekonstrukcije pokušaja ubistva premijera kod Hale „Limes“, tvrdeći da „zoljom“ nije moguće gađati automobil u pokretu sa bočne strane. Takođe, on je na sudu tvrdio da nikada nije video Dušana Spasojevića zvanog Šiptar, da ne poznaje članove zemunskog klana i da jedino zna Milorada Ulemeka Legiju.

Željko Tojaga, poznat i kao "doktor za zolju", željno je čekao slobodu, a poslednjih pet godina pisao je molbe i žalbe za uslovni otpust, ali je bio uporno odbijan.

"Nadležni nisu želeli da ga puste na slobodu pre isteka cele zatvorske kazne, iako je još u aprilu 2013. stekao uslov za prevremeno puštanje na slobodu, pošto je tada odslužio dve trećine kazne. Sada je konačno odužio svoj dug i slobodan je čovek", kaže sagovornik.

Inače, Tojaga je poslednje četiri godine boravio u poluzatvorenom delu "Zabele" i redovno je dobijao slobodne vikende, koje je koristio za druženje sa suprugom i decom.

"U početku je bio u strože čuvanom delu kazamata, ali je dobrim vladanjem stekao uslov za premeštaj u poluotvoreni deo, u kojem je imao slobodnije kretanje. Redovno je obavljao svoje zatvorske obaveze. Tako je neko vreme održavao vodu, kosio travu i slično", objašnjava sagovornik i dodaje da je Tojaga drugi pripadnik "Crvenih beretki", koji je odslužio zatvorsku kaznu i našao se na slobodi.

Pre njega je 2013. iz zatvora u Sremskoj Mitrovici izašao Saša Pejaković Pele (41), koji je odslužio osam godina zatvora zbog pomaganja Đinđićevim ubicama.

ZABRANjENI SNIMAK: Ovako je Zvezdan Jovanović vežbao atentat na Đinđića! (VIDEO)

Podsetimo, Željka Tojagu je 23. maja 2007. veće Specijalnog suda osudilo na 30 godina zatvora, ali mu je Vrhovni sud kasnije prepolovio kaznu. U obrazloženju sudske odluke bilo je navedeno da je Tojaga učestvovao samo u pokušaju ubistva premijera Zorana Đinđića kod tadašnje Hale „Limes” na Novom Beogradu, kada je sa Zvezdanom Jovanovićem (52) "zoljom" trebalo da puca na premijera. Međutim, od toga su odustali jer bi, kako je Zveki navodno rekao, "to bio masakr".

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Izvor: alo.rs


Objavljeno na sajtu bktvnews.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.