Izvor: Blic arhiva vesti 28.04.2018

Novi zakon: Mora da se zna ko je pravi vlasnik kompanija

Blic 28.04.2018
Nacrt zakona o evidenciji stvarnih vlasnika, koji je nedavno usvojila Vlada Srbije, predviđa da se do kraja januara sledeće godine formira registar osoba koje su pravi vlasnici najmanje 25 odsto preduzeća, pišu današnje "Večernje novosti". Kako… »

Napad bombaša samoubice: Ekstremisti Al Šababa usmrtili četvoricu oficira

Blic 28.04.2018
Bombaš samoubica razneo se danas u vojnom kampu u gradu Galkajo u Somaliji usmrtivši četrvoricu oficira, a ogranak terorističke Al Kaide, al Šabab, preuzeo je odgovornost za napad, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Portparol vojnih operacija Al… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti na sankcije, ali ne na svoju štetu

Blic 28.04.2018
- SAD se nepristojno ponaššaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati, ne sme se našškoditi sebi - izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. - „To je zakon koji sada… »

Pompeo: Amerika je veoma zabrinuta jer Turska kupuje ruski s-400

Blic 28.04.2018
Američki državni sekretar Majk Pompeo preneo je turskom šefu diplomatije Mevlutu Čavušogluu da su SAD veoma zabrinute zbog odluke Ankare da kupe ruski S-400 raketni sistem, koji nije kompatibilan sa odbranom NATO. - Sekretar je podvukao ozbiljnost… »

Sinovi joj pomogli da prikrije zločin: Ubila nasilnog supruga nakon svađe, pa ga zamotala u ceradu i bacila kraj groblja

Blic 27.04.2018
Sonja Ljubenović (48) uhapšena je juče u Kućevu zbog sumnje da je sa dvojicom sinova, Aleksandrom (24) i Lazarom (19), pre tri godine ubila svog muža Srećka (43) i zakopala njegovo telo na napuštenom placu kod groblja. Srećku se 2015. godine… »

EU uvodi novo pravilo: Bez ovog papira ubuduće nećete moći u Grčku na more

Blic 28.04.2018
Građani zemalja van šengenske zone, uključujući Srbiju i druge države Zapadnog Balkana, ubuduće će morati da traže dozvolu za ulazak u zemlje koje ovoj zoni pripadaju, i to će ih koštati sedam evra. Kako je planirano, ova mera će stupiti na… »

Tajna kofera Milana Nedića: Pronađeni su u Austriji, a ono što je u njima moglo bi da bude dragoceno

Blic 28.04.2018
Četiri kofera, koja su pripadala predsedniku kolaboracionističke vlade tokom Drugog svetskog rata Milanu Nediću, pronađena su u Australiji, pišu današnje "Večernje novosti". Praunuk ratnog premijera Aleksandar Nedić kaže da će advokati koji… »

Nove tenzije u mediteranu: Američki nosač aviona Hari Truman uplovio u Sredozemno more

Blic 28.04.2018
Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na sajtu Navy.mil. Komandant nosača, kapetan Nikolas Diena, izjavio je da je ponosan na profesionalnu veštinu posade koja je prikazana… »

Novopazarac pao na granici, prevozio drogu čija je vrednost pola miliona evra

Blic 28.04.2018
Pripadnici turske granične policije i obaveštajne službe pronašli su na graničnom prelazu Jedrene 116,5 kilograma kanabisa čija je tržišna vrednost oko 500.000 evra u kamionu novopazarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao novopazarac I. E… »

Evo koliko novca su stranke potrošile u izbornoj kampanji i ko je kome najviše dao

Blic 28.04.2018
Redovni lokalni izbori u Beogradu, održani 4. marta, potvrdili su pravilo da oni koji najviše potroše u kampanji, najbolje prođu na biralištima, piše današnja "Politika". Prema izveštaju o troškovima kampanje, koje su izborne liste bile dužne da… »