Izvor: Blic arhiva vesti 28.04.2018

Otrov u kafi: Radnica pokušala da ubije kolege jer su je ogovarali

Blic 28.04.2018
Radnica Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima S. N. (41), koja je uhapšena zbog sumnje da je kolegama sipala otrov insekticid u kafu, na ovaj užasan potez se odlučila jer je čula da je kolege ogovaraju! Prema nezvaničnim… »

Njegove pretnje su delotvorne: "Tramp treba da dobije nobelovu nagradu za mir"

Blic 28.04.2018
Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo da bude dodeljena Nobelova nagrada za mir zbog njegove uloge u pomirenju Severne i Južne Koreje. Odbor za dodelu Nobelove nagrade ima svojevrstan fetiš da dodeljuje nagradu za mir… »

"Moj gladijator je položio štit i dobio krila": Preminula beba čija je priča rasplakala ceo svet

Blic 28.04.2018
Alfi Evans, 23-mesečni dečak oboleo je od retke neizlečive neurodegenerativne bolesti zbog čega su doktori u dečjoj bolnici Alder Hej u Liverpulu procenili da nastavak lečenja nije u njegovom interesu, čemu su se oštro protivili njegovi roditelji… »

Tinejdž hakeri ojadili banke i preduzeća širom sveta za više od dva miliona, kod njih pronađeni i bitkoini

Blic 28.04.2018
Gotovo 2,3 miliona dinara i 1,87 bitkoina pronađeno je i zaplenjeno kod dvojice tinejdž hakera Jovana M. (19) i Vukašina D. (21), saznaje "Blic". Kako nezvanično saznajemo, mladići koji su u sredu uhapšeni u velikoj svetskoj policijskoj akciji zbog… »

U Srbiji registrovano gotovo milion komada oružja

Blic 28.04.2018
U Srbiji je ukupno registrovano 934.315 komada oružja, piše današnja "Politika" pozivajući se na podatke koje joj je dostavio MUP. Što se tiče sprovedenih legalizacija, najuspešnija je bila 2003. godine, kada je predato 47.852 komada različitog… »

Izvestioci Venecijanske komisije Saveta Evrope 10. i 11. maja

Blic 28.04.2018
Izvestioci Venecijanske komisije Saveta Evrope boraviće u Beogradu 10. i 11. maja povodom ustavnih reformi u Srbiji. Tročlana delegacija će se prvog dana posete sastati sa predstavnicima Ministarstva pravde, a drugog dana sa predstavnicima strukovnih… »

Stefanović i Rebić u Zaječaru: Država neće stati u borbi protiv kriminala i narko-dilera

Blic 28.04.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, koji je danas sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Zaječaru, poručio je da država neće stati u borbi protiv organizovanog… »

Novinari odali počast Srđanu Aleksiću, trebinjskom heroju

Blic 28.04.2018
Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade “Srđan Aleksić”, posetili su danas grob trebinjskog heroja. Povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, Srđanu su počast odali novinari iz Banjaluke Milkica Milojević, Anđelka… »

"Sa ponosom se sećamo gavrila principa": Obeleženo 100 godina od smrti najpoznatijeg pripadnika "Mlade Bosne"

Blic 28.04.2018
Na spomenik Gavrilu Principu u Finansijskom parku položeni su danas venci povodom 100 godina od njegove smrti. Centralnu državnu ceremoniju predvodio je izaslanik predsednika Republike i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja… »

Nevreme kod Ivanjice: Grad veličine graška naneo štetu voćnjacima i malinjacima (video)

Blic 28.04.2018
Grad veličine graška padao je danas kod Ivanjice, gde je u nekoliko zaselaka naneo štetu malinjacima i voćnjacima. Dejstvovala je protivgradna zaštita, ali je grad oko 14 časova uspeo da pričini štetu malinjacima i voćnjacima u zaseocima Dubrava… »