Politika arhiva vesti 28.04.2018

Dodik o Putinovoj inauguraciji: Vidim iz medija da sam pozvan, ne mogu da potvrdim

Večernje novosti 28.04.2018
Predsednik Republike Srpske rekao da ne zna ko je dobio poziv a ko ne i dane bi dalje komentarisao. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nije danas potvrdio da je dobio pozivnicu za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina. Pročitajte još… »

Đorđević položio vence na spomenik Principu

N1 Info 28.04.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Zoran Đorđeević položio je vence na spomenik Gavrilu Principu povodom 100. godišnjice od Principove smrti. Đorđeević je rekao da je na današnji dan 1918. u… »

Vulin u Čačku: Zakasnelo hapšenje Dudakovića prilika da se kaže istina o zverstvima Petog korpusa

Kurir 28.04.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje ratnog komandanta Petog korupusa Armije BiH Atifa Dudakovića zakasnelo, ali da je ono prilika da se kaže istina o "zverstvima Petog korpusa" i srpskim žrtvama u ratu u Bosni i… »

Jutarnji: Putinov prvi žuti karton Beogradu

Mondo 28.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije pozvan na Putinovu inauguraciju 7. maja, što predstavlja prvi žuti karton Beogradu, piše zagrebački “Jutarnji“. Foto: Michael Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP List navodi da Vučić ipak… »

Sa strancima pričati o Kosovu

Danas 28.04.2018
Srpski ministri dobili su instrukcije da prilikom svakog susreta sa svojim kolegama iz inostranstva posebnu pažnju u razgovorima posvete problemu Kosova i Metohije, a to se posebno odnosi na sastanke sa zvaničnicima onih zemalja za koje se pretpostavlja… »

Drecun: Neiskrena želja Prištine da se formira ZSO

RTS 28.04.2018
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže za RTS da je način na koji Albanci žele da definišu statut ZSO suprotan briselskom dogovoru i dodaje da je pitanje šta će pisati u tom statutu. Ako bude neprihvatljiv za nas, nema ništa od… »

Čanak (LSV) pozvao evroposlanike da ne izmene slobodu putovanja u EU

Beta 28.04.2018
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak apelovao je danas na poslanike Evropskog parlamenta i na Savet ministara Evropske unije da ne prihvate predlog odluke po kojoj državljani zemalja izvan EU više ne bi mogli da u zemlje… »

NUNS: Sramna odluka tužilaštva o "slučaju inauguracija"

B92 28.04.2018
Beograd -- Odluka Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ponovo odbaci krivičnu prijavu novinarke “Danasa” Lidije Valtner je sramna, navodi NUNS. Ona je prijavu podnela protiv tri osobe zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti 31. maja 2017… »

Izetbegovićeva supruga kandidat za člana predsedništva BiH

Dnevnik 28.04.2018
MOSTAR: Suprugu bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića, predložila je najveća organizacija njegove Stranke demokratske akcije (SDA), u sarajevskoj opštini Novi Grad, kao kandidata za novog bošnjačkog člana predsedništva BiH. Sebija… »

Kako su se stranke finansirale za beogradske izbore: SNS podigla kredit, Đilasa finansirale kompanije

Kurir 28.04.2018
Kao izvore sredstava upotrebljenih za kampanju, navodi se da je Đilasova lista je od 85 građana prikupila ukupno 23,7 miliona dinara. BEOGRAD - Redovni lokalni izbori u Beogradu., održani 4. marta, potvrdili su pravilo da oni koji najviše potroše u… »