Politika arhiva vesti 28.04.2018

Dodik zbog krsne slave ne ide na inauguraciju Vladimira Putina

Blic 28.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da je dobio poziv za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja u Kremlju, ali da u njegov Kabinet još ništa nije stiglo. On je to rekao novinarima u… »

Venci na spomenik Gavrilu Principu

Politika 28.04.2018
Na spomenik Gavrilu Principu u Beogradu su, povodom stogodišnjice njegove smrti, položeni venci. Centralnu državnu svečanost predvodio je specijalni izaslanik predsednika republike, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Tužilaštvo traži pritvor za Dudakovića i 12 osumnjičenih

Dnevnik 28.04.2018
SARAJEVO: Državno tužilaštvo BIH zatražilo je danas pritvor za ratnog zapovednika Petog korpusa u Bihaću, generala Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim… »

"Nećemo u NATO, naša politika je najbolja moguća"

Vesti online 28.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da Srbija nema nikavih aspiracija za ulazak u bilo kakve vojne saveze, pa ni u NATO. On je naveo i da smatra da je politika koju danas vodimo najbolja i najsigurnija za Srbiju. Vučić je to rekao… »

Ministri dobili zadatak - sa strancima o...

Mondo 28.04.2018
Srpski ministri dobili su instrukcije da prilikom svakog susreta sa svojim kolegama iz inostranstva posebnu pažnju u razgovorima posvete problemu Kosova i Metohije, pišu današnje "Večernje novosti". Foto: MONDO/Petar Stojanović Kako ističu, to se… »

Drecun: Poziv Haradinaju da poseti Medveđu provokacija

Kurir 28.04.2018
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je poziv kosovskom premijeru Ramušu Hardinaju da poseti Medveđu smišljena provokacija i da neko sa albanske strane pokušava da podigne tenziju. "Znate kakav je… »

Čanak (LSV) pozvao evroposlanike da ne izmene slobodu putovanja u EU

Beta 28.04.2018
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak apelovao je danas na poslanike Evropskog parlamenta i na Savet ministara Evropske unije da ne prihvate predlog odluke po kojoj državljani zemalja izvan EU više ne bi mogli da u zemlje… »

NUNS: Sramna odluka tužilaštva o "slučaju inauguracija"

B92 28.04.2018
Beograd -- Odluka Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ponovo odbaci krivičnu prijavu novinarke “Danasa” Lidije Valtner je sramna, navodi NUNS. Ona je prijavu podnela protiv tri osobe zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti 31. maja 2017… »

Supruga Izetbegovića kandidat za člana Predsedništva BiH

Danas 27.04.2018
Sebija Izetbegović, supruga predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, kandidat je za člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na opštim izborima i nakon Alije i njegovog sina Bakira, Sebija bi mogla nastaviti dinastiju… »

Vučićeva lista potrošila više nego sve ostale zajedno

B92 28.04.2018
Lokalni izbori u Beogradu, održani 4. marta, potvrdili su pravilo da oni koji najviše potroše u kampanji, najbolje prođu na biralištima, piše "Politika". Prema izveštaju o troškovima kampanje, koje su izborne liste bile dužne da dostave Agenciji… »