Arhiva vesti 03.05.2018

Stihovi Cecine pesme biće izbačeni iz radne sveske

Politika 03.05.2018
Iz radne sveske za srpski jezik za peti razred izdavačke kuće BIGZ buće izbačeni stihovi pesme „A sećaš li se, lepi grome moj, nekada je tlo pod nama pucalo”, koju peva Svetlana Ceca Ražnatović, potvrđeno je Tanjug u Zavodu za unapređivanje… »

Tramp vratio advokatu pare za Stormi Danijels

Glas Amerike 03.05.2018
Jedan od novih članova pravnog tima američkog predsednika, Rudi Đulijani, izneo je šokantno priznanje u kome je otkrio da je Tramp nadoknadio svom advokatu Majklu Koenu novac koji je Koen isplatio porno glumici Stormi Danijels kako ne bi govorila o… »

Savet Evrope: Srbija ne ispunjava preporuke za sprečavanje korupcije

Blic 03.05.2018
Srbija je među devet zemalja za koje je Grupa zemalja protiv korupcije pri Savetu Evrope (GRECO) pokrenula postupak zbog "globalno nezadovoljavajuće" primene preporuka za sprečavanje korupcije među članovima parlamenta, sudijama i tužiocima… »

Neš, Dragić... "Kokoškov će uraditi sjajan posao sa Sansima"

N1 Info 03.05.2018
Vest da je Igor Kokoškov imenovan za prvog trenera Feniks Sansa dobre poznavaoce NBA prilika nije mnogo iznenadila, ali je svakako imala ogroman odjek i u Evropi i sa one strane Atlantika. Srbin, trenutno angažovan kao pomoćnik Kvina Snajdera u Juti… »

Tržište BiH čeka srpske firme

Večernje novosti 03.05.2018
Regionalna saradnja u fokusu trećeg po redu "Jahorina ekonomskog foruma", koji je počeo u četvrtak. Brnabićeva: Treći smo investitor u BiH, sa kojom imamo 44 odsto razmene u okviru CEFTA. TRŽIŠTE BiH otvoreno je za srpske firme i Srbija u tu zemlju… »

Stefanović: Ako imate dokaze podnesite prijavu, ako ne smatraću da nema prikrivanja

RTV 03.05.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović negirao je da to Ministarstvo prikriva bilo šta u vezi rušenja u Hercegovačkoj ulici. On je, na konferenciji za štampu, upitan da li se podnošenjem krivične prijave… »

Šešelj ne odustaje od Hrtkovaca, ministar od zabrane

RTV 03.05.2018
BEOGRAD/NOVI SAD - Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će bez obzira i na drugu zabranu za održavanje skupa te stranke u Hrtkovcima, radikali otići u to mesto. Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova… »

Peščane oluje u Indiji, stotinu poginulo

RTS 03.05.2018
U žestokim peščanim olujama koje su pogodile indijske države Radžastan i Utar Pradeš poginulo je oko stotinu ljudi, a na desetine je povređeno. Oluja kakva se ne pamti u poslednjih dvadesetak godina čupala je drveće iz korenja, rušila kuće i… »

Sirija: Pao ruski ratni avion, poginula dvojica pilota

Al Jazeera 03.05.2018
Avion se srušio u Sredozemno more neposredno nakon polijetanja, a uzrok je najvjerovatnije kvar na motoru. Ruski ratni avion srušio se u blizini vojne baze Khmeimim u sirijskoj provinciji Latakiji, javlja Anadolija. Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo… »

Dačić: O Kosovu da se govori na javnim sednicama Saveta bezbednosti UN

Danas 03.05.2018
Srbija će tražiti od svih članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se poštuje Rezolucija 1244 i da se o Kosovu i Metohiji i ubuduće raspravlja na javnim sednicama SB UN, koje se ne smeju ukinuti, rekao je za Sputnjik ministar spoljnih… »