Vojvodina arhiva vesti 05.05.2018

Meteorolozi upozoravaju na moguće nepogode

NoviSad.com 05.05.2018
Novi Sad – Naoblačenje i grmljavina koje je u popodnevnim satima zahvatilo Novi Sad, prema rečima meteorologa, doneće kišu. Republički hidrometeorološki zavod je izdao narandžasti meteoalarm jer se u večernjim satima na jugozapadu, zapadu i… »

Fudbal: Spartak bez šanse protiv šampiona

Subotica.com 05.05.2018
Fudbaleri Spartaka gostovali su na našem najvećem stadionu šampionu Srbije, Crvenoj zvezdi, i upisali ubedljiv poraz od 4:0. Subotičani su u Beograd otputovali u dosta oslabljenom sastavu, kalkulišući za naredni meč, sada već izvesno odlučujući… »

Radionica "Pravilna ishrana u trudnoći"

RTV 05.05.2018
NOVI SAD - U utorak, 8. maja u Američkom kutku Novi Sad, "Centar za mame" organizuje besplatnu radionicu za trudnice i mame malih beba na temu pravilne i izbalansirane ishrane tokom trudnoća i perioda posle porođaja. Novosadski ogranak neprofitne… »

Dušan Kovačević na čelu Saveta Palićkog festivala

Subotica.com 05.05.2018
Na čelu Saveta Međunarodnog festivala evropskog filma na Paliću biće dramski pisac i akademik Dušan Kovačević odlučilo je Gradsko veće Subotice. On će na ovom mestu zameniti Miru Banjac, a kako je i ostalim članovima istekao mandat, rukovodstvo… »

Putevi zatvoreni zbog najave da će se održati zabranjeni skup u Hrtkovcima

Moj Novi Sad 05.05.2018
Građani Srbije su još jedanput taoci Vojislava Šešelja – ovog puta zbog njegove najave da neće odustati od održavanja zabranjenog skupa u Hrtkovcima 6. maja, 26 godina nakon što je održao skup u tom mestu zbog kojeg je pravosnažno osuđen na 10… »

Premijera komada "Mirgorod" na sceni kikindskog teatra

RTV 05.05.2018
KIKINDA - U kikindskom Narodnom pozorištu za večeras u 20 sati najavljeno je premijerno izvođenje predstave "Mirgorod", inače 334 premijere u kikindskom teatru. Komad "Mirgorod" nastao je po motivima priča iz istoimene zbirke Nikolaja Vasiljeviča… »

Konkurs za upis dece u državne vrtiće u Novom Sadu traje do 9. maja

Moj Novi Sad 05.05.2018
Ove godine u vrtićima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ima mesta za 1.561 mališana. U jaslicama, odnosno za decu od šest meseci do tri godine, slobodna su 724 mesta, dok je za decu od treće do sedme godine na raspolaganju 254 mesta u… »

Dom zdravlja "Novi Sad": Besplatna predavanja za dijabetičare

Moj Novi Sad 05.05.2018
Savetovalište za dijabetes Doma zdravlja organizuje predavanja jednom nedelju, u objektima "Liman" i "Jovan Jovanović Zmaj". Svi pacijenti u Savetovalištu svakodnevno imaju mogućnost da dobiju uputstva o pravilnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i stilu… »

Lončar: Posao u Srbiji za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta

Moj Novi Sad 05.05.2018
Na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara dogovoreno je da u narednih nekoliko nedelja 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dobiće posao u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Lončar je rekao da… »

S. Pazova: Konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima

RTV 05.05.2018
STARA PAZOVA - U Staroj Pazovi je juče održana Međunarodna konferencija posvećena velikim istorijskim jubilejima - Sto godina od završetka Velikog rata, sto godina nastanka Kraljevine SHS i sto godina nastanka Čehoslovačke. Učestvovali su… »