Vojvodina arhiva vesti 05.05.2018

Građani graditelji malih javnih površina

Dnevnik 05.05.2018
Konkurs „Nova mesta – Mikrogranting” za uređenje malih javnih površina u Novom Sadu i zoni koja obuhvata Sremske Karlovce, Beočin i Irig, otvoren je do 20. maja. U okviru toga građani imaju priliku da sami izaberu konkretne lokacije i do kraja… »

Belocrkvanin zbog vaterpola odrasta u Kragujevcu

Dnevnik 05.05.2018
BELA CRKVA: Belocrkvani rano proplivaju, vežu se za jezero i VK „Jezero“ i počinju da maštaju o visokim dometima u ovom našem trofejnom sportu. Neki promene interesovanja, a kad neko sa 14 godina zbog ovog sporta ode iz rodnog mesta, to je znak… »

Kikindska suvača u projektu prekogranične saradnje

Dnevnik 05.05.2018
KIKINDA: Konzervacija i restauracija kompletnog drvenog mehanizma Suvače u Kikindi i dogradnja novih sadržaja za obogaćenje turističke ponude finansiraće se u okviru projekta „Mlinovi koji melju, putevi koji spajaju” sredstvima Evropske unije… »

Stevan Moljac u ugostiteljstvu od srednje škole, a od nedavno u tu sferu uveo i biciklizam

Moj Novi Sad 05.05.2018
Statistika kaže da je svaki treći mladi čovek od trideset godina bez posla, da većina mladih napušta Srbiju ili želi da je napusti. Sa druge strane u ovom gradu postoje i oni koji su poput Stevana Moljca koji ima čak četiri ugostiteljska objekta… »

Vrbas: Povećan broj intervencija zbog ujeda krpelja

RTV 05.05.2018
VRBAS - Prvomajski praznici i lepo vreme izmamili su mnoge Vrbašane u prirodu. Iako se u opštini Vrbas popularna odmarališta i igrališta redovno tretiraju protiv krpelja, zbog nešto blaže zime, uočen je povećan broj ovih parazita. U Službi hitne… »

Na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj proizvodnji?

RTV 05.05.2018
SOMBOR - Prolećna setva, na ukupno dva i po miliona hektara u Srbiji, polako se privodi kraju. Tradcionalno dominira kukuruz i to na oko million hektara. U vojvođanskom selu Čonoplja smo pokušali da saznamo na koji način ostvariti zaradu u ratarskoj… »

Stiže dugo očekivani asfalt u Ulicu bratstva-jedinstva

Dnevnik 05.05.2018
BANATSKO ARANĐELOVO: Radovi na izgradnji asfaltnog puta u Ulici bratstva-jedinstva u Banatskom Aranđelovu počeli su krajem aprila i trebalo bi da se ubrzo završe. Posao je poveren firmi „Graditelj NS” iz Novog Sada, a kako je precizirao predsednik… »

U Šidu otvorena kancelarija za smanjenje siromaštva

Dnevnik 05.05.2018
ŠID: Na osnovu sporazuma sa Udruženjem građana „Duga” iz Ade o učešću u doniranom projektu, šidska opština otvorila je Kancelariju za smanjenje siromaštva. Reč je o pružanju integrisanih socijalnih usluga i širenju društveno korisnog rada… »

"Pešačimo u prirodi": U nedelju 6. maja šetnja od Bukovca do Paragova

Moj Novi Sad 05.05.2018
Planinarsko smučarsko društvo "Železničar" iz Novog Sada i "Vilina vodica" iz Bukovca u nedelju organizuje redovnu akciju "Pešačimo u prirodi". Planirana staza je: Bukovac – Masna ćupa – Iriški venac – Paragovo. Polazak je zakazan u 8.30… »

ISTRAŽIVANJE: Koliko brza hrana utiče na neplodnost kod žena?

Moj Novi Sad 05.05.2018
Ishrana bogata masnoćama, šećerom i solima može značajno uticati na promene u organizmu, pokazala je studija australijskih naučnika. Istraživanjem je utvrđeno da redovno konzumiranje brze hrane udvostručuje opasnost od neplodnosti kod žena… »