Politika arhiva vesti 09.05.2018

Vučić pored Putina na vojnoj paradi u Moskvi

Politika 09.05.2018
MOSKVA – U Moskvi je danas održana parada povodom velike pobede Rusije u otadžbinskom ratu kojoj je , na poziv ruskog predsednika, prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Paradi na moskovskom Crvenom trgu, pored Vučića od stranih… »

Kosovski karatisti ipak ne mogu u Novi Sad

Slobodna Evropa 09.05.2018
Reprezentacija Kosova u karateu je na putu ka prelazu Merdare, u sredu predveče, obaveštena da im ponovo neće biti dozvoljen ulazak u Srbiju. Delegacija Kosova je ka Srbiji po drugi put krenula tokom popodneva nakon što je na prelazu Merdare… »

Janković: Vujović napušta brod koji će udariti u santu leda

Novi magazin 09.05.2018
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da ministar finansija Dušan Vujović napušta Vladu Srbije, jer vidi da je to brod koji će udariti u santu leda, i dodao da za to ima više razloga, od kojih je glavni taj što novca… »

Vučić objasnio: Evo zbog čega Srbi žele u Evropu

Vesti online 09.05.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se Srbija menjala i sve bolje razumela zahteve i potrebe Evrope, a čini se da i Evropa razume, sve više, zahteve i potrebe Srbije. Vučić je, na svečanosti koju je Delegacija EU u Beogradu priredila… »

Tači s Merkelovom: Ceo proces da se završi recipričnim priznanjem

Vesti online 09.05.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se u sredu s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu i poručila da sporazumi koji su postignuti u okviru dijaloga Beograda i Prištine moraju da se sprovedu, javlja Radio slobodna Evropa. Kako se… »

Predsednik Kipra u dvodnevnoj poseti Srbiji

N1 Info 09.05.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je na aerodromu Nikola Tesla predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa koji, na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji. Kako je saopštilo… »

Nikodijević ponovo predsednik gradskog parlamenta

Danas 09.05.2018
Za predsednika Skupštine Grada Beograda izabran je Nikola Nikodijević sa liste Socijalističke partije Srbije, koji je i u prethodnom sazivu gradske vlasti obavljao tu funkciju. Glasanju nisu prisustvovali odbornici Saveza za Srbiju koji su ranije… »

Istraživanje: Polovina građana za ulazak u EU

RTS 09.05.2018
Građani Srbije su na skali od jedan do pet odnosima Srbije i EU dali ocenu 2,78, a na referendumu za ulazak Srbije u EU potvrdno bi se izjasnilo nešto manje od polovine građana – 49,5 odsto, rezultati su istraživanja javnog mnjenja o stavovima… »

Brnabić: O novom ministru finansija prvo u Skupštini

Beta 09.05.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić danas nije htela da kaže ko će biti novi ministar finansija, navodeći da je "red" da svoj predlog prvo obrazloži u Skupštini Srbije jer je to u interesu parlamentarne demokratije. Ona je novinarima u Valjevu rekla da je… »

Mali: Ko će biti gradonačelnik odlučiće SNS i Vučić

Danas 09.05.2018
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da bilo ko od odbornika ko je na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!“ zaslužuje i može da vodi Grad Beograd. On je rekao da će o tome ko će biti gradonačelnik Beograda… »