Balkan arhiva vesti 06.06.2018

Karadžić i Mladić zatvorske kazne služe u Srbiji? Država pred Savetom bezbednosti ponudila garancije za njih

Telegraf 06.06.2018
- Srbija spremna za pružanje garancija da će obezbediti sve mere i prihvatiti međunarodni nadzor - naglasila je ministarka Nela Kuburović Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. Žalbeni postupak u predmetu Radovana Karadžić trebalo bi da bude… »

Incident na hrvatsko-slovenačkoj granici: Policajac zapucao nakon što ga je napao nepoznati muškarac

Večernje novosti 06.06.2018
Hrvatska policija saopštila je da je danas kod granice sa Slovenijom upotrebila vatreno oružje kako bi se odbranila od napada nepoznate osobe i zaštitila granicu. ZAGREB - Hrvatska policija saopštila je da je danas kod granice sa Slovenijom upotrebila… »

Nakon izricanja presude, Mamić izašao pred javnost i uputio ozbiljne pretnje!

BK TV 06.06.2018
Odmah izašao pred novinare! Prvi čovek zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, Zdravko Mamić, osuđen je danas na šest i po godina zatvora zbog štetu nanete tom klubu u iznosu 15,5 miliona evra i za utaju poreza od 1,2 miliona. On se tereti da je to… »

Stefanović i Melikov o mogućim vježbama žandarmerija Srbije i Rusije

Al Jazeera 06.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Srbije i prvi zamjenik Federalne službe Snaga garde Rusije razgovarali u Beogradu. Prvi zamjenik Federalne službe Snaga nacionalne garde Rusije i njihov vrhovni komandant Sergej Melikov, koji boravi u posjeti Srbiji… »

Na Zapadnom Balkanu uskoro toplije i do 4 stepena?

RTV 06.06.2018
SARAJEVO - Na čitavoj teritoriji Zapadnog Balkana će u skoroj budućnosti doći do porasta temperature za 1,2 stepena Celzijusa, koja će neminovno nastaviti da raste za 1,7 do 4,0 stepena Celzijusa, rezultati su jedne studije o posledicama klimatskih… »

Tompson pravosnažno oslobođen za "Bojnu Čavoglave"

Večernje novosti 06.06.2018
Pošto se policija nije žalila na oslobađajuću presudu Prekršajnog suda u Slunju, pevač je pravosnažno oslobođen krivice da je izvođenjem pesme "Bojna Čavoglave" s pozdravom "Za dom spremni" podsticao na nacionalnu ili versku mržnju. KARLOVAC -… »

Drama iznad Pule: NATO-ov F16 se pokvario / VIDEO

B92 06.06.2018
Pula -- U utorak uveče na nebu iznad Pule bilo je napeto. NATO-ov vojni avion F-16 imao je tehničke probleme pa je pilot zatražio sletanje na pulski aerodrom. Kako je objavio portal Regional ekspres, drama na nebu iznad Pule trajala je gotovo sat… »

Protesti širom Grčke zbog imena Makedonije

RTS 06.06.2018
Hiljade ljudi izašle su na proteste širom Grčke zahtevajući da grčka vlada zauzme čvrst stav u pregovorima sa susednom Makedonijom oko imena te zemlje. Centralni skup je održan kod Pele, rodnog mesta Aleksandra Velikog. Skup u selu Pela je bio… »

HR: Uhvaćen državljanin Srbije u prevozu migranata

B92 06.06.2018
Karlovačka policija uhapsila je državljanina Srbije koji je uhvaćen da ilegalno prevozi migrante u kombiju švedskih registracija, saopštila je danas policija. On je prebačen u Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu, gde je saslušan, prenosi… »

Tužilac sumnja u istinitost svjedočenja Skota

Slobodna Evropa 06.06.2018
U Višem sudu u Podgorici je okončano saslušanje bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije (CIA) i vlasnika bezbjednosne kompanije iz Amerike Brajana Skota (Brian Scott) u sudskom postupku "državni udar". Brajan Skot je drugog dana… »