Balkan arhiva vesti 06.06.2018

Pravi zločinci Bramerc i Meron, o srpskim herojima: Karadžić i Mladić...

Pravda 06.06.2018
Žalbeni postupak u predmetu Radovana Karadžića trebalo bi da bude okončan do kraja godine, a u predmetu Ratka Mladića do kraja 2020, najavili su danas glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) Serž Bramerc i… »

Pucnjava na hrvatsko-slovenačkoj granici: Migrant nasrnuo na policajca! (video)

BK TV 06.06.2018
Napadač se nalazi pod nadzorom policije i u toku je sprovođenje kriminalističkog ispitivanjaivanja. Hrvatska policija saopštila je da je danas kod granice sa Slovenijom upotrebila vatreno oružje kako bi se odbranila od napada nepoznate osobe i… »

Moj odgovor ovima što su mi napakovali biće dosad nešto neviđeno! Mamić se oglasio iz BiH posle presude u Hrvatskoj

Telegraf 06.06.2018
Bivši predsednik Dinama, nakon što je osuđen na zatvorsku kaznu, bio je revanšistički nastrojen Povezane vesti Najnovije iz kategorije Sport. Kriv po svih šest tački opužnice, bivši dugogodišnji prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić… »

Sve bolji odnosi - Stefanović o jačanju saradnje sa ruskom Rozgvardi jedinicom

Srbija danas 06.06.2018
Borba protiv terorizma na prvom mestu. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora - vrhovnog komandata federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije Sergejem Melikovim o nastavku i… »

Na Zapadnom Balkanu već sada veoma toplo, a biće još toplije

Radio 021 06.06.2018
Na čitavoj teritoriji Zapadnog Balkana u skoroj budućnosti doći će do porasta temperature za 1,2 stepena Celzijusa, koja će neminovno nastaviti da raste za 1,7 do četiri stepena Celzijusa, rezultati su studije Veća za regionalnu saradnju o… »

Tompson oslobođen krivice za izvođenje pesme "Bojna Čavoglave"

RTS 06.06.2018
Pošto se policija nije žalila na oslobađajuću presudu Prekršajnog suda u Slunju, pevač Marko Perković Tompson pravosnažno je oslobođen krivice da je prošle godine u Slunju izvođenjem pesme "Bojna Čavoglave" s pozdravom "Za dom spremni"… »

Napeto na nebu iznad Pule, kvar na NATO avionu!

Mondo 06.06.2018
Zog kvara letelice NATO saveza, putnički avion iz Amsterdama kružio je iznad Kvarnera u Hrvatskoj. Foto: MONDO, Mario Milojević U utorak u večernjim satima na nebu iznad Pule bilo je napeto, navodi Tportal. Avion NATO snaga F-16 imao je tehničke… »

Protesti u grčkim gradovima protiv imena Makedonije

Al Jazeera 06.06.2018
Protesti će biti održani u 14 gradova na sjeveru Grčke i osam drugih gradova širom države. U više od 20 grčkih gradova za večeras su najavljeni protesti pripadnika opozicije, udruženja, Crkve i građana koji se protive do sada predloženim… »

Srpski državljanin priveden u Hrvatskoj, prevozio migrante

N1 Info 06.06.2018
Državljanin Srbije star 60 godina osumnjičen je u Hrvatskoj da je za unapred dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uslovima, u kombi vozilu prevozio 23 migranta, u nameri da im omogući da ilegalno izađu s teritorije Hrvatske i uđu u druge države… »

Slučaj „državni udar”: Asad nije radio za DF

Večernje novosti 06.06.2018
Na suđenju za pokušaj terorizma u Podgorici svedočio bivši operativac CIA: Zbog mogućnosti da su uključeni Rusi odlučio sam da ne učestvujem. Nisam video da je išta usmereno protiv SAD i NATO. BIVŠI operativac CIA i jedan od vlasnika bezbednosne… »