Društvo arhiva vesti 06.06.2018

Poverenik: Aplikacija "Izabrani doktor" krši zakone prikupljanjem ličnih podataka

Glas Amerike 06.06.2018
Aplikacija "Izabrani doktor", koju je promovisalo Ministarstvo zdravlja u cilju naizgled korisnog olakšavanja zakazivanja pregleda kod lekara, ozbiljno krši zakonske odredbe o zaštiti podataka o ličnosti, zbog čega je poverenik za informacije od… »

Ana Brnabić: Rešenje situacije s rektorom kragujevačkog univerziteta - primer vladavine prava

Beta video 06.06.2018
BEOGRAD- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadovoljna rešenjem situacije u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i da je to pravi primer vladavine prava.CH1… »

MUP apeluje: Ne idite na divlje plaže, deca moraju da budu pod nadzorom

Kurir 06.06.2018
BEOGRAD - Zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić, pred početak nove kupališne sezone, apelovao je danas na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno. "Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Kondor erlajns vanredno sleteo na „Teslu“ zbog naprslog stakla u pilotskoj kabini

Tango Six 06.06.2018
Let avio-kompanije Kondor erlajns sa 177 putnika i 7 članova posade, koji je saobraćao na liniji Antalija – Štutgart, vanredno i bezbedno je sleteo sinoć u 23 časa i 18 minuta na beogradski aerodrom, saopšteno je sa „Tesle“. Kako navode… »

Sporna validnost 103 doktorata sa 22 fakulteta

Novi magazin 06.06.2018
Komisija za akreditaciju (KAPK) napisala je izveštaj u kojem se navodi da je devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo doktorate, iako nisu imali dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata. Kako pišu… »

Malinar uništio ceo rod: Neće da moli vlastodršce (VIDEO)

Vesti online 06.06.2018
Jedan malinar je, nezadovoljan odlukom kolega da prekinu protest i blokadu puta ka Crnoj Gori, uništio ceo rod. Ovo je odgovor pravog domacina,koji nije spreman da moli one zbog kojih je u losoj situaciji..a vi placipicke malinarske koje ste bili spremni… »

"Za obnovu stanovništva potrebno da skoro svaka druga žena ima troje dece"

RTS 06.06.2018
Ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović istakla je da je za obnovu stanovništva u Srbiji potrebno da skoro svaka druga žena ima troje dece. Slavica Đukić Dejanović je navela da je od 2001. do 2015. godine… »

AMSS: Saobraćaj umeren, bez zastoja

Blic 05.06.2018
Saobraćaj u Srbiji večeras je umerenog intenziteta i van većih gradova odvija se bez zastoja, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kako se navodi, saobraćaj se odvija usporeno samo na deonicama gde ima radova. Prema poslednjim informacijama dobijenih… »

Hitno upozorenje RHMZ: Stiže nam nevreme i to prvo u ove krajeve Srbije

Blic 06.06.2018
Posle sunčanog prepodneva, oblačnost se polako širi Srbijom, kiša je već zahvatila severne krajeve naše zemlje, a Republički hidrometeorološki zavod je izdao hitno upozorenje. - Na severu Banata u narednih sat vremena uz lokalni razvoj oblačnosti… »

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Saradnja će… »