Društvo arhiva vesti 06.06.2018

Poverenik: Aplikacija "Izabrani doktor" krši zakone prikupljanjem ličnih podataka

Glas Amerike 06.06.2018
Aplikacija "Izabrani doktor", koju je promovisalo Ministarstvo zdravlja u cilju naizgled korisnog olakšavanja zakazivanja pregleda kod lekara, ozbiljno krši zakonske odredbe o zaštiti podataka o ličnosti, zbog čega je poverenik za informacije od… »

Ana Brnabić: Rešenje situacije s rektorom kragujevačkog univerziteta - primer vladavine prava

Beta video 06.06.2018
BEOGRAD- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadovoljna rešenjem situacije u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i da je to pravi primer vladavine prava.CH1… »

MUP građanima: Ne na divlje plaže, decu pod nadzor

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić, pred početak nove kupališne sezone, apelovao je danas na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno. "Ministarstvo unutrašnjih poslova… »

Avion zbog naprslog stakla vanredno sleteo na beogradski aerodrom

Radio 021 06.06.2018
Avion koji je saobraćao na liniji Antalija - Štutgart prinudno i bezbedno je sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" zbog naprslog stakla na pilotskoj kabini. To se dogodilo sinoć u 23:18 časova, a radi se o letu kompanije "Kondor erlajns" sa 177 putnika i… »

Na proveri 103 doktorata sa privatnih fakulteta

Radio 021 06.06.2018
Komisija za akreditaciju, pred kraj svog mandata, napisala je izveštaj u kome se spominju čak 103 neovlašćeno izdata doktorata. Kako pišu "Novosti", devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo je svojevremeno doktorate, neki… »

Malinar uništio ceo rod: Neće da moli vlastodršce (VIDEO)

Vesti online 06.06.2018
Jedan malinar je, nezadovoljan odlukom kolega da prekinu protest i blokadu puta ka Crnoj Gori, uništio ceo rod. Ovo je odgovor pravog domacina,koji nije spreman da moli one zbog kojih je u losoj situaciji..a vi placipicke malinarske koje ste bili spremni… »

Svaka druga žena - troje dece

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Da bismo obnovili stanovništvo u Srbiji potrebno je da skoro svaka druga žena ima troje dece, kazala je danas ministarka bez portfelja zadužena za demografsku politiku Slavica Đukić Dejanović. Ona je navela da je od 2001. do 2015. godine u… »

AMSS: Oprez zbog kiše, odrona i radova na putu

Novi magazin 06.06.2018
Vozačima na putevima u Srbiji večeras se savetuje da smanje brzinu i voze oprezno zbog povremenih pljuskova s grmljavinom, mogućih odrona i radova na putu, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim… »

Hitno upozorenje RHMZ: Stiže nam nevreme i to prvo u ove krajeve Srbije

Blic 06.06.2018
Posle sunčanog prepodneva, oblačnost se polako širi Srbijom, kiša je već zahvatila severne krajeve naše zemlje, a Republički hidrometeorološki zavod je izdao hitno upozorenje. - Na severu Banata u narednih sat vremena uz lokalni razvoj oblačnosti… »

Sputnjik: Srbija ove godine u sedam vežbi sa ruskom vojskom

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB). Saradnja će… »