Izvor: BBC News arhiva vesti 06.06.2018

Susret Trampa i Kima biće na ostrvu Sentosa u Singapuru

BBC News 06.06.2018
Vašington potvrđuje da će se istorijski susret dogoditi u luksuznom hotelu na turističkom ostrvu u Singapuru. Dugo očekivani sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una održaće se na singapurskom ostrvu… »

Zdravku Mamiću šest i po godina zatvora za finansijske malverzacije

BBC News 06.06.2018
Iz Međugorja u BiH, Mamić poručio da se neće vraćati u Hrvatsku i da želi da se brani sa slobode. Savetnik u fudbalskom klubu Dinamo iz Zagreba Zdravko Mamić kažnjen je sa šest i po godina zatvora za finansijske malverzacije kojima je oštetio… »

Prve vozačke dozvole za žene u Saudijskoj Arabiji

BBC News 06.06.2018
Jedina zemlja u kojoj ženama nije dozvoljeno da voze, ukida zabranu 24. juna. Prvi put nakon nekoliko decenija, a samo nekoliko nedelja pre prestanka važenja zabrane vožnje za žene, Saudijska Arabija izdala je vozačke dozvole nekolicini žena. Deset… »

Evropski sud pravde: istopolni supružnici imaju pravo boravka u Evropskoj uniji

BBC News 06.06.2018
Evropski sud pravde odlučio da istopolni parovi imaju ista prava boravka kao i heteroseksualni supružnici. Evropski sud pravde odlučio je u korist rumunskog građanina, koji je želeo da njegov suprug, inače građanin SAD, živi s njim u Rumuniji. Ova… »

Naoružava li Rusija avganistanske Talibane

BBC News 06.06.2018
SAD je optužila Rusiju da pokušava da destabilizuje Avganistan podržavajući Talibane. Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da podrškom Talibanima pokušava da destabilizuje Avganistan. Viši američki zvaničnici mesecima tvrde da Moskva… »

Argentina otkazala prijateljski meč sa Izraelom posle nasilja u Gazi

BBC News 06.06.2018
Pripremna utakmica za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u subotu u Jerusalimu. Argentina je otkazala pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Izraela, a kao mogući razlog navodi se politički pritisak zbog načina na koji se Izrael odnosi… »

Podrška za reklamiranje kupaćih kostima bez Fotošopa

BBC News 06.06.2018
Ešli Grejem na neobrađenim fotografijama nosi novu kolekciju kupaćih kostima. Nove linije kupaćih kostima nisu ništa novo kada smo na pragu leta. Ali, nova reklamna kampanja za kupaće kostime koje na neobrađenim fotografijama nosi model za punije… »