Arhiva vesti 11.06.2018

Tramp i "krnja Evropa"

Dojče vele 11.06.2018
U Nemačkoj štampi, komentatori su najveću pažnju posvetili neuspelom samitu G7. Predsednik SAD Donald Tramp je ostalim učesnicima očitao bukvicu preko Tvitera na putu za Singapur na sastanak sa Kimom Džong-Unom. „Džastin je sav povređen kad ga… »

Na Gradini zaplenjeno 37.000 evra

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Srpski carinici u saradnji sa policijom su, na izlazu graničnog prelaza Gradina, otkrili 37.000 neprijavljenih evra kod putnika koji je prethodno izjavio da nema ništa da prijavi. Prekršaj je otkriven juče, kada je na red za kontrolu stigao… »

Italija želi veću ulogu u NATO-u i 'koncentraciju' na Sredozemlje

Al Jazeera 11.06.2018
Ova evropska zemlja ima 6.000 vojnika raspoređenih u inozemstvu, uključujući 900 u NATO misiji u Afganistanu. Italija želi usredotočiti svoj udjel u NATO-u na Sredozemlje, izjavio je premijer Giuseppe Conte u ponedjeljak, nagovještavajući moguće… »

Predstavnici Srpske liste u Vašingtonu

Glas Amerike 11.06.2018
Delegаcijа Srpske liste, koju čine predsednik Srpske liste i grаdonаčelnik Severne Mitrovice Gorаn Rаkić, potpredsednik Srpske liste i ministаr zа zаjednice i povrаtаk u ostаvci Dаlibor Jevtić i grаdonаčelnik Štrpcа Brаtislаv… »

Advokati: Građani imaju pravo na protest, vlast ne razume

B92 11.06.2018
Beograd -- Građani koji protestuju nezadovoljni cenama goriva u Srbiji imaju pravo na spontana okupljanja, a vlast ne razume suštinu njihovog protesta, kažu pravnici. Advokati Božo Prelević i Nikola Barović smatraju da suština tog nerazumevanja… »

Haradinaj: Nisam ekspert za pregovore sa Srbijom

Danas 11.06.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da sve političke partije moraju biti ujedinjene u dijalogu sa Srbijom, prenosi RTK. Kako prenosi RTK, Haradinaj je govoreći o povlačenju platforme za dijalog iz Skupštine Kosova, rekao da je… »

Dačić: Ne odustajati od Kosova koliko god se čini bezizlazno

N1 Info 11.06.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je pitanje Kosova najteže od svih, ali da ne treba odustati koliko god da se sve čini bezizlaznim. Dačić je u autorskom tekstu koji je objavio list Kurir istakao da su odgovorni i vlast i… »

F-15 pao u Japanu, pilot se katapultirao

RTS 11.06.2018
Pilot se uspešno katapultirao iz američkog borbenog aviona F-15 koji je pao u more nedaleko od obala Okinave u južnom Japanu, javili su japanski mediji. Avion je leteo iz avio-baze Kadena na Okinavi, prenela je agencija Rojters. Avion je bio na… »

Mihajlovićeva: Ne možemo pre podne u EU, a po podne sa Rusijom

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Vlada Srbije neće promeniti strateški pravac zemlje, a to je Evropska unija, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović u intervjuu za "Blic" i dodala da svi koji vode zemlju treba jasnije da pokažu takvu politiku. "Treba da… »

Vuletić: Svaki gasovod s juga Evrope značajan za Srbiju

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - U turskom gradu Eskišehiru sutra će biti otvoren gasovod "Tanap", čemu će prisustvovati i srpski predsednik Aleksandar Vučić, a predsednik Udruženja za gas Vojislav Vuletić ocenio je danas da je svaki gasovod koji dolazi sa južne strane… »