Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Odblokirani Gazela i Zrenjaninski put

Vesti online 11.06.2018
Posle blokade od skoro sat vremena, beogradski most Gazela ponovo je prohodan u oba smera. Linije gradskog prevoza funkcionišu normalno. Blokada je završena i u Novom Sadu. Reagovala je i policija, koja je uklonila osam vozila koja su blokirala auto-put… »

U Srbiji sutra pretežno sunčano i veoma toplo, do 35 stepeni

Novi magazin 11.06.2018
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, a izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom očekuje se kasnije posle podne i uveče na jugozapadu i zapadu, a tokom noći i na severu zemlje, saopštio je Republički… »

Blokade ulica i puteva nedopustive

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Način na koji jedan broj građana protestuje zbog cene goriva, blokadom saobraćajnica i auto-puta, ugožavajući bezbednost i slobodu kretanja svih drugih građana, nedopustiv je i za svaku osudu, kaže potpredsednica Vlade i ministarka… »

Održan prvi sastanak: Mešovita komisije za nestale bebe istražiće svaki slučaj

Kurir 11.06.2018
BEOGRAD - Mešovita komisija formirana sa zadatkom da istraži slučaj nestalih beba održala je danas prvi sastanak, a član komisije Radiša Pavlović kaže da je Vlada pokazala punu posvećenost rešavanju ovih slučajeva. Komisija, u čijem se sastavu… »

Beograd: Umetnik nađen mrtav ispred Galerije likovnih umetnosti

Vesti online 11.06.2018
Ispred Galerije likovnih umetnosti pronađen je mrtav umetnik Dragan Coha, javio je RTS. Telo bez vidljivih povreda zatečeno je u 13 časova i 20 minuta na trotoaru ispred Galerije likovnih umetnosti u Pariskoj ulici broj 16. Dragan Coha rođen je 1955… »

Vulin: Organizatori protesta da se ne kriju iza vozača

B92 11.06.2018
Beograd -- Aleksandar Vulin pozvao organizatore protesta zbog cene goriva da se ne kriju iza vozača, jer bi sa njima razgovarao ministar finansija, ako bi znao ko su. Ministar odbrane je gostujući na televiziji Pink kazao da odluka da li će akcize na… »

Vojna vežba kod Bujanovca, učestvuju SAD, VB, UAE... FOTO

B92 11.06.2018
Kod Bujanovca je počela međunarodna vojna vežba "Platinasti vuk 2018", koja će trajati do 22. juna. U vežbi učestvuje 500 oficira, podoficira i vojnika oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata… »

Bravo: Srpskim osnovcima nagrada iz robotike!

Mondo 11.06.2018
Tim osnovaca iz Srbije osvojio je nagradu za inovaciju na Evropskom takmičenju u robotici Eurobot u Parizu. Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek Na juče završenom takmičenju, tim u sastavu Konstantin Ljepava (6. razred) i Aleksa Boškovi? (7. razred)… »

Antić: O ceni goriva može da se razgovara civilizovano

Dnevnik 11.06.2018
BEOGRAD: Cena goriva je pitanje o kojem uvek može da se razgovara civilizovano, a nikako razlog da se ometa saobraćaj, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić. "Motivi za ovaj protest definitivno nisu socijalni već politički i ovakav… »

Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića

RTS 11.06.2018
Polaganjem venca i dodelom nagrade koja nosi njegovo ime, obeležena je 17. godišnjica od ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika "Večernjih novosti" iz Jagodine. Sa mesta zločina i trga koji nosi ime Milana Pantića gde su novinari položili… »