Društvo arhiva vesti 11.06.2018

Stefanović i Maleva: Srbija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala

Blic 11.06.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa generalnom direktorkom Centra za sprovođenje zakona u jugoistočnoj Evropi (SELEC) Snežanom Malevom. Stefanović i Maleva ocenili… »

Amerikancu 40 godina zatvora zbog gaženja biciklista

N1 Info 11.06.2018
Jedan Amerikanac koji je usmrtio petoro biciklista dok je pod uticajem lekova vozio kamionet, osuđen je na 40 godina zatvora. Čarls Piket se na sudu u saveznoj državi Mičigen izvinio i rekao da će "dati život" za ljude koje je 2016. godine ubio ili… »

Na Gradini zaplenjeno 37.000 evra

B92 11.06.2018
Beograd -- Srpski carinici u saradnji sa policijom su, na GP Gradina, otkrili 37.000 neprijavljenih evra kod putnika koji je prethodno izjavio da nema ništa da prijavi. Prekršaj je otkriven juče, kada je na red za kontrolu stigao… »

Verovali ili ne: U Škotskoj u junu istovremeno sneg, led i vatra (video)

Blic 11.06.2018
Pojedine delove Škotske juče je zahvatila snežna oluja koja je pogodila autoput nedaleko od mesta Danblejn. Jedan od vozača na autoputu prekrivenim snegom bila je i Džudi Marej, majka čuvenog tenisera Endija Mareja. "Sad je jun. Sneg i led na… »

Povređeno devet britanskih učenika u udesu u Nemačkoj

Radio 021 11.06.2018
Devet britanskih tinejdžera povređeno je u sudaru autobusa i automobila u blizini Ferenbaha na jugozapadu Nemačke, saopštila je danas nemačka policija. Vozač automobila i autobusa zadobili su teže povrede, dok su učenici zadobili lakše, prenosi… »

Pašalić: Uprkos zabrani, deca i dalje prisiljena da rade najteže fizičke poslove

Danas 11.06.2018
Danas je nezamislivo da postoji bilo čija eksploatacija, a pogotovo dece, izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić povodom 12. juna, Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg rada i dodao da su u mnogim zemljama, uprkos zabrani, deca i dalje… »

Počelo postavljanje novih tabli na auto-putevima sa ograničenjem 130 km/h

Radio 021 11.06.2018
Iako je ranije najavljeno da će table sa oznakama brzine na auto-putevima biti zamenjene u avgustu, već je počelo postavljanje novih oznaka na putevima koje pokazuju da je maksimalna dozvoljena brzina 130 km/h. Dozvoljena brzina na auto-putevima u… »

Teretnjaci oko sat vremena čekaju na Batrovcima, Horgošu i Kelebiji

RTS 11.06.2018
Zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije su na Batrovcima, Horgošu i Kelebiju oko sat vremena. Na putničkim terminalima zadržavanja su do pola sata. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na… »

Minut ćutanja za mučenike

Pravda 11.06.2018
Minutom ćutanja odata je počast srpskim žrtvama na Kosovu, čime je obeležen drugu godinu zaredom dan kosmetskih žrtava, u Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji. Osvrćući se na dan kada je doneta Rezolucija 1244 Saveta… »

"Ako vidite radnika, vičite": U Hrvatskoj potraga za konobarima i kuvarima i plate će vas iznenadiiti

Blic 11.06.2018
Problem s nedostatkom sezonske radne snage već duže vreme postoji. Dosad su se vlasnici objekata još i nekako snalazili, a izgleda kako je taj problem ove godine poprimio neočekivano velike razmere. Konobara, kuvara i prodavača nema ni za lek, piše… »